Se strânge lațul, au început să se dea în gât! Înregistrare cu Pintea: „Mi-au reproșat și Bănicioiu, și Arafat că am dat documente la instanță fără să-i anunț!”

Se strânge lațul, au început să se dea în gât! Înregistrare cu Pintea: „Mi-au reproșat și Bănicioiu, și Arafat că am dat documente la instanță fără să-i anunț!”

Se strânge lațul, au început să se dea în gât! Înregistrare cu Pintea: „Mi-au reproșat și Bănicioiu, și Arafat că am dat documente la instanță fără să-i anunț!”.

Libertatea  publică azi o discuție pe care reprezentanții victimelor de la Colectiv au avut-o cu ministrul Sănătății, în care acesta se plânge în fața lor că a fost mustrată de fostul ministrul Nicolae Bănicioiu și de secretarul de stat Raed Arafat că a furnizat magistraților documente despre transportul în străinătate al răniților de la Colectiv fără să-i anunțe.

Întrebată de Libertatea, ministrul Sorina Pintea a negat că a spus așa ceva, fără să știe că există proba că a spus, înregistrată chiar în sediul ministerului său de reprezentanții victimelor de la Colectiv.

Pe 4 octombrie 2019, în sediul Ministerului Sănătății, câțiva reprezentanți ai victimelor de la clubul Colectiv au discutat cu Sorina Pintea despre problemele pe care le întâmpină răniții și despre întârzierea cu care noua anchetă a Parchetului înaintează, „pentru că nici acum nu au ajuns la procurori documentele în care se vede că nu s-au consemnat evenimentele din timpul zborurilor”.

E vorba despre problemele avute la transportul victimelor la spitalele din străinătate, la lipsa evidențierii infecțiilor nosocomiale și la alte lucruri despre care victimele spun că lipsesc din acte.

Sorina Pintea le-a replicat: ”Vă rog eu frumos să nu-mi mai spuneți de documente că și așa mi-a reproșat și Bănicioiu și Arafat că am dat documente la instanță fără să-i anunț!”

În acel moment, stupefiată, Monica Althamer din grupul Colectiv, spune: ”E negociabil? (n.r. Să fie date documentele) Că noi știam că nu, dacă le cere instanța”.

Ministrul Pintea zice: ”Nu e vorba de negociabil ”corect era să știm și noi” (n.r. se referă la ce i-ar fi reproșat Bănicioiu și Arafat, că n-au știut)”.

Cei din grupul Colectiv înregistrau discuția ca să o ofere și colegilor lor care nu au fost prezenți. Când au auzit fraza cu Bănicioiu și Arafat, au considerat-o de interes public și au depus înregistrarea la Parchet. La conversația din Ministerul Sănătății se afla, printre alții, și Adrian Albu, supraviețuitor al incendiului, și fratele Elsei Albu, unul dintre oamenii care au murit după incendiu. 

”Noi credem că această înregistrare, alături de ceea ce s-a întâmplat cu filmul ascuns, arată suntem în fața unor oameni, ne referim întâi de toate la Raed Arafat, care pot să ascundă informații importate din anchetă”, a spus Mihai Grecea, unul dintre cei absenți de la întâlnire, dar care a intrat în posesia înregistrării.

Contactată de Libertatea, Sorina Pintea a negat că a spus că Bănicioiu și Arafat i-ar fi reproșat că a dat documentele, neștiind că această afirmație se află pe înregistrarea făcută de reprezentanții de la Colectiv.

Sorina Pintea, ministrul Sănătății: Nu am spus așa ceva. Nici Nicolae Bănicioiu, nici Raed Arafat nu au venit la mine. În general, reproșurile trec pe lângă mine. Nu am discutat așa ceva cu grupul Colectiv, dar am discutat despre problema transferurilor în străinătate ale marilor arși. Este adevărat că procurorii au solicitat documente legate de victimele de la Colectiv, însă nici nu am văzut ce s-a trimis deoarece a fost treaba Juridicului și a Secretariatul General 

Raed Arafat a răspuns și el întrebăriilor Libertatea, dar pe WhatsApp. -Domnule Arafat, e adevărat că i-ați reproșat ministrului Sorina Pintea faptul că a trimis la instanță documente legate de cazul Colectiv fără să vă anunțe? -De ce nu o întrebați pe doamna ministru Pintea de aşa ceva? -O întrebăm şi pe doamna ministru, însă doream şi poziția dumneavoastră în acest caz. -Dacă contează poziția mea… răspunsul este categoric NU! Seară bună!

Nicolae Bănicioiu, ministru al Sănătății în momentul tragediei de la Colectiv, a răspuns și el solicitărilor Libertatea, negând faptul că i-ar fi reproșat Sorinei Pintea că a transmis documente instanței fără să-l anunțe. „Nu, nu este adevărat”, a scris acesta într-un mesaj.



Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...