Se STRÂNGE LAȚUL în dosarul Black Cube! Cele trei PISTE ale procurorilor. Amănunte INCENDIARE

Se STRÂNGE LAȚUL în dosarul Black Cube! Cele trei PISTE ale procurorilor. Amănunte INCENDIARE

Se strânge lațul în dosarul Black Cube! Iar agitația lui Ghiță nu este întâmplătoare! Potrivit unor surse judiciare, anchetatorii au restrâns aria de cercetare la trei ipoteze de lucru. Conform surselor, citate de Alex Costache pe România Curată,  în spatele lui Dragomir s-ar afla următoarele personaje:

Gruparea Bica- Udrea-Băsescu.
Mogulii media Dan Adamescu şi Adrian Sârbu.
Miliardarul israelian Beny Steinmetz şi miliardarul român Remus Truică.

Urmează să fie audiat şi Andronic

Potrivit lui Alex Costache de la România Curată , patronul EVZ Dan Andronic ar putea fi şi el audiat în cazul Black Cube întrucât ar fi fost indicat de Sebastian Ghiţă ca ştiind mai multe despre cine ar putea sta în spatele spionării şefei DNA. De altfel, Andronic, ca şi Ghiţă, au mai fi fost la DIICOT în acest caz, spun sursele.

Procurorii DIICOT au audiat-o ca martor în dosar şi pe Laura Vicol, avocat al lui Daniel Dragomir în pocesul de corupţie şi prietenă de familie a acestuia. Vicol este şi avocata Alinei Bica, fosta şefă a DIICOT, judecată şi ea pentru corupţie.

În urmă cu o lună, DIICOT, parchetul specializat pe crima organizată, a reuşit să îl aresteze pe fostul ofiţer SRI Daniel Dragomir, cel care ar fi comandat operaţiunea “Tornado” a Black Cube împotriva şefei DNA, în numele unor presupuse “persoane care stau în spatele operaţiunii şi care sunt interesate de reuşita acesteia“.

Fostul ofiţer SRI Daniel Dragomir s-ar fi întâlnit la începutul anului la Bucureşti cu Dan Zorella, unul dintre şefii Back Cube, fost ofiţer Mossad. Dragomir ar fi pus la bătaie 900.000 de lire sterline şi ar fi negociat “plata operaţiunii şi comisionul de succes, precum şi modalitatea de diseminare în media internaţională a eventualului rezultat, pentru asigurarea cât mai promptă a obiectivului stabilit“, potrivit DIICOT.

Pe internet există filmuleţe cu fostul ofiţer SRI Daniel Dragomir, alături de fosta şefa a DIICOT Alina Bica şi omul de afaceri Remus Truică, judecat şi el într-un dosar DNA privind retrocedările de păduri. Vezi aici.

Săptămâna trecută, Antena a 3 a difuzat imagini de la mare cu Dragomir, Bica, Truică, dar şi Elena Udrea. 

Dezvăluirile lui Alex Costache

Sebastian Ghiţă, prieten al fostului premier Victor Ponta şi inculpat în 4 dosare ale DNA, a formulat un denunţ şi în cazul Black Cube privind spionarea şi hărţuirea familiei şefei DNA, Laura Codruţa Kovesi, potrivit unor surse judiciare.

Ghiţă a făcut denunţul în vară şi l-a lăsat la registratura DIICOT. Deputatul nu confirmă sau infirmă acest lucru. Surse judiciare susţin însă că aşa-zisul denunţ al lui Ghiţă, întins pe două pagini, “nu conţine nimic relevant”. În schimb, deputatul l-ar fi indicat pe patronul EVZ Dan Andonic ca ştiind mai multe. Aceleaşi surse îşi explică demersul lui Ghiţă prin faptul că “face un joc mediatic” pentru discreditarea Codruţei Kovesi, şefa DNA.

Contradicţii privind audierea lui Ghiţă. Cineva minte

Luni, deputatul a fost citat la DIICOT ca martor în cazul Black Cube pentru a-şi susţine denunţul. Potrivit unor surse oficiale, Ghiţă nu a fost audiat, deşi a stat aproape 2 ore în sediul DIICOT. Audierea lui urmează să fie reprogramată.

Aceleaşi surse au ţinut să precizeze că nu pot comunica în acest moment motivul pentru care Ghiţă nu a fost audiat, deşi fusese citat.

În schimb, deputatul a declarat apoi la o televiziune că a dat la DIICOT o declaraţie înregistrată audio-video şi că urmează să meargă din nou la procuror când declaraţia va fi transcrisă, ca să o semneze.

Misterul cucuvelei mov. Probă a lui Ghiţă sau probă de manipulare?

Sebastian Ghiţă a admis că a fost citat încă de saptămâna trecută.Cu toate acestea, duminică, cu o zi înainte să se prezinte la DIICOT, el a acuzat public şi a prezentat un aşa-zis email ”cucuveauamov@gmail.com” despre care susţine că ar fi aparţinut actualei şefe a DNA.

Ghiţă susţine că, în urmă cu 4 ani, Kovesi i-ar fi cerut pe această adresă conspirată de email să o ajute să scape de acuzaţiile de plagiat. Potrivit deputatului, Kovesi i-ar fi cerut modelul de raport folosit în cazul tezei de doctorat a lui Victor Ponta atunci când s-au analizat acuzaţiile de plagiat.

În 2012, Ponta, pe atunci premier, a primit verdict de neplagiat, ca şi Kovesi, de la Consiliul Naţional de Etică. După 4 ani, în 2016, CNATDCU a decis că Ponta a plagiat, iar titlul academic i-a fost retras prin ordin al ministrului Educaţiei, Mircea Dumitru.

Acum, Sebastian Ghiţă susţine ca agenţii Black Cube i-ar fi spart conturile de email Codruţei Kovesi tocmai ca să pună mâna pe corespondenţa de pe adresa cu userul ”cucuveauamov”.

Numai că, potrivit unor surse judiciare oficiale, în dosarul Black Cube nu există vreo referire la adresa cucuveauamov@gmail.com, și nu mailurile Codruţei Kovesi au fost sparte, ci cele ale unor apropiaţi.




Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 Citiți și voi cine s-a prezentat la prima recrutare de soldați organizată de MAPN în 2024

3 „Dacă voiai să câștigi nu era suficient doar să-ți petreci câteva ore cu un bărbat”

4 VIDEO Priviți aceste imagini apocaliptice cu pădurea care oferea protecție militarilor ucraineni în fața dronelor rusești...

5 Expert despre porcăria comisă de E.ON: Este o înșelătorie, oamenii nu au ce să facă pentru că nu mai există concurență