Se taie salariile bugetarilor? Cîţu: Costul crizei trebuie susţinut de toţi. Asta e părerea mea

Se taie salariile bugetarilor? Cîţu: Costul crizei trebuie susţinut de toţi. Asta e părerea mea

Se taie salariile bugetarilor? Cîţu: Costul crizei trebuie susţinut de toţi. Asta e părerea mea.

Ministrul Finanţelor, Florin Cîţu, a declarat, miercuri, la  Hotnews.ro , cu privire la eventualitatea tăierii salariilor bugetarilor în contextul epidemiei de coronavirus, că toată lumea, angajaţi la privat şi la stat, trebuie să susţină costul economic al acestei crize.

“Aici eu vă spun doar o părere personală: este clar că trebuie ca acest cost al acestei crize să fie suportat de toată lumea, trebuie să fim solidari. Ce măsuri vor fi, cum vor fi luate, dacă vor fi luate, aceasta este o decizie pe care trebuie să o ia Guvernul, nu o iau eu singur. Din punctul meu de vedere, cred că trebuie să fim solidari cu toţii în acest moment, indiferent de domeniul în care provenim. Repet, este o părere personală”, a explicat ministrul, fiind întrebat dacă se ia în calcul o tăiere a salariilor bugetarilor, pe modelul 2010 al crizei economice.

De asemenea, Florin Cîţu a mai transmis că nu ştie ce decizie va lua Guvernul şi că, în cazul luării uneia, probabil că opinia sa va fi “ignorată”.

“Dar vă spun, în acest moment este nevoie de solidaritate, pentru toată lumea, în toate domeniile. Vom vedea care va fi situaţia şi ce decizie se va lua”, a adăugat Cîţu.


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...