Seară de meciuri pentru calificarea la Campionatul European de fotbal

Seară de meciuri pentru calificarea la Campionatul European de fotbal

Echipa țării vecine a scos un meci egal cu Cehia. Suedezii, la rândul lor au făcut în grupa F scor fluviu, în aceeași etapă de calificări.

Atacantul francez Kylian Mbappé și mijlocașul Irlandei, Chidozi Ogbene. Foto: EPA-EFE

Naționala Franței a învins luni seara Irlanda cu 1-0 în deplasare, în turul doi al turneului de calificare la Campionatul European de Fotbal 2024. Golul a fost marcat de Benjamin Pavard, în minutul 50.

Într-o altă întâlnire a grupei B, echipa Olandei a învins pe teren propriu echipa Gibraltarului cu 3:0, în condițiile în care cei din Gibraltar au evoluat în 10 oameni din minutul 51.

În clasament, francezii ocupă primul loc (6 puncte; 2 meciuri), urmate de echipele Greciei (3; 1), Olandei (3; 2), Irlandei (0; 1) și Gibraltar (0; 2). ). Pe 16 iunie, echipa Franței va juca cu echipa Gibraltarului, iar irlandezii se vor întâlni cu grecii.

În grupa E, naționala Cehiei a terminat la egalitate cu echipa Moldovei (0:0), iar polonezii i-au învins acasă pe albanezi (1:0). Acesta este cel mai bun rezultat al Moldovei din ultimii ani.Portarul Moldovei, Dorian Railean (Unirea Dej) şi mijlocaşul Vadim Raţă (FC Voluntari) au fost integralişti. Vitalie Damaşcan (FC Voluntari) s-a accidentat şi a fost schimbat după doar 14 minute. Virgiliu Postolachi (UTA Arad) a jucat din min. 59.

În meciurile din grupa F, naționala Austriei teren propriu echipa Estoniei (2:1). În alt meci, Austria a trecut greu, cu 2-1, de Estonia. Oaspeţii au deschis scorul prin Sappinen, după ce Gregoritsch ratase un penalty. Florian Kainz (68), la şapte minute de la introducerea sa în teren, şi Gregoritsch (88) au marcat golurile victoriei. În aceeași grupă, suedezii i-au învins acasă pe azeri (5:0).

În grupa D, sârbii i-au învins pe deplasare pe muntenegreni (2:0), iar echipa maghiară a învins-o pe teren propriu pe cea bulgară (3:0). Maghiarii au marcat toate golurile în prima repriză.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Amănunte care dau fiori / Ies la iveală dedesubturile murdare ale unei industrii de miliarde...

2 „Sunt două urme masive de sângerare” / Celebrul detectiv criminalist Untaru, prima ipoteză în cazul morții „Regelui Fițelor”, Andrei Versace

3 Uite un amănunt mai mult decât interesant... Ușor, ușor descoperim o realitate care ar trebui să ne pună pe gânduri...

4 BREAKING A fost prins ucigașul doctoriței de la Brăila

5 Ce se întâmplă? / Planul secret de operațiuni prin care Germania se pregătește de război cu Rusia