Sebastian Burduja, despre protestul AUR: „Este extrem de grav. Servește intereselor Rusiei”

Sebastian Burduja, despre protestul AUR: „Este extrem de grav. Servește intereselor Rusiei”

Protestul AUR de la Parlament „e o pată de rușine pe obrazul democrației românești și servește intereselor rusești”, a spus ministrul Digitalizării la Interviurile Digi24.ro . Sebastian Burduja consideră că nu întâmplător vedem astfel de mesaje la Chișinău, București și în alte capitale europene.

Protestul de la Parlament. FOTO Inquam Photos

„E oglinda a ceea ce se poate întâmpla când niște politruci iresponsabili promovează discursul urii, al extremismului, dezinformează, denaturează și practic incită la ură. Este extrem de grav ceea ce s-a întâmplat”, a mai spus Burduja.

„Nu e întâmplător”

Ministrul Digitalizării a spus că, deși România nu mai e cea de la mineriade, în contextul mișcărilor extremiste, există astfel de riscuri.

„Din anii 50, de la Brejnev încoace, doctrina Rusiei e aceeași. Să deligitimeze guvernele democratice în fața cetățenilor lor și să creeze dezbinare între democrațiile din Occident. Nu e întâmplător că vedem astfel de mesaje și la Chișinău, și la București, și în alte capitale europene. Aceste mesaje servesc intereselor rusești”, a adăugat ministrul.

Burduja consideră că acest protest e o consecință a războiului hibrid.

AUR duce o politică din ce în ce mai agresiv ă, pe măsura apropiereii alegerilor, cu proteste, scandal şi abordări prin care dezinformează. Specialiştii pun comportamentul partidului pe seama unei încercări de a mobiliza electoratul.

„M-au scuipat, m-au înjurat”

Manifestația de miercuri a avut loc în fața Palatului Parlamentului, unde s-au strâns aleșii AUR, cât și în exterior, unde s-au aflat simpatizanții. George Simion și parlamentarii s-au alăturat simpatizanților formațiunii, unde manifestanții s-au îmbrâncit cu jandarmii, iar Simion s-a urcat inclusiv pe gard la un moment dat. Cel puțin doi parlamentari, Ludovic Orban (președinte Forța Dreptei) și Csoma Botond (liderul deputaților UDMR), au fost jigniți, iar unul și agresat.

M-au scuipat, m-au înjurat”, a afirmat Orban. „Am văzut niște persoane în spatele meu, dar jandarmii i-au oprit și am intrat în curte. Au spus «afară cu UDMR, luați-i gâtul»”, a precizat și liderul deputaților maghiari.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Trăiește și cu amanta în casă și cu soția. Vrea să pară model pentru societate, dar el de fapt e cel mai mare escroc”

2 De citit...

3 Halep, dopată. Straniul caz al suplimentului contaminat. Nu a mai fost produs din 2018, dar a ajuns la Simona în 2022

4 S-a elucidat misterul tinerei moarte din Mamaia Nord. Este DJ Lalla, în vârstă de 34 de ani

5 Judecătorii și-au mărit ieri salariile, retroactiv. Statul va fi pus să plătească și dobânzi penalizatoare