Sebastian Ghiță a depus probe la Parchetul General

Deputatul Sebastian Ghiță s-a prezentat marți la Parchetul General, susținând că a venit să depună probe în dosarul în care s-a autodenunțat pentru că ar fi falsificat raportul de expertiză privind teza de doctorat a șefei DNA, Laura Codruța Kovesi.

Răspunzând unei întrebări, Sebastian Ghiță a spus că autodenunțul său nu este un act de răzbunare.

"Nu este niciun act de răzbunare. Cât timp suntem cercetați și verificați în cadrul legii, nu cred că zicem nimic. Când se măsluiesc și se falsifică probe, trebuie să spunem ceva. Un procuror nu are voie să facă lucrul acesta", a replicat Sebastian Ghiță.

Ulterior, Sebastian Ghiță a mers la Înalta Curte de Casație și Justiție, unde se judecă unul dintre dosarele în care este acuzat de corupție. El a reluat aici subiectul prezenței sale la Parchetul General.

"Am depus niște documente în sprijinul afirmațiilor mele care vizează participarea mea la acele întâmplări din 2012", a spus Sebastian Ghiță, subliniind că îi va fi ușor procurorului de caz să stabilească ce persoane trebuie audiate în acest caz.

"Nu cred că vreunul dintre noi este deasupra legii și nici doamna Kovesi nu se poate așeza deasupra legii, chiar dacă o bună perioadă de timp a încercat să ne convingă de faptul că imensa putere a dânsei trebuie să facă pe toți din România să ne temem și să nu vorbim niciodată despre ce s-a întâmplat", a mai declarat deputatul.

Săptămâna trecută, Ghiță a depus la Parchetului General un autodenunț, în care arată că el și mai mulți demnitari ai statului român au falsificat și măsluit raportul tehnic de expertiză prin care s-a stabilit că șefa DNA nu a plagiat în teza de doctorat.

"Am venit să aduc un autodenunț care vizează felul în care eu, Sebastian Ghiță, și mai mulți înalți demnitari ai statului român au participat la măsluirea, la falsificarea raportului tehnic de expertiză ce vizează teza de doctorat a Laurei Codruța Kovesi. Eu am date, elemente și informații și vreau să le aduc la cunoștință Parchetului General, pentru că doar procurorul general al României sper că mai are posibilitatea și puterea să verifice așa ceva, care arată cum, în momentul în care s-a pus problema plagiatului tezei de doctorat a Laurei Codruța Kovesi, pentru a o proteja la acel moment, pentru că toți credeam că face un bine în România, am luat decizia ca acel raport tehnic în baza căruia consiliul acela de la minister a luat decizia că teza Laurei Codruța Kovesi nu este plagiată, am luat decizia să îl schimbăm", declara atunci Ghiță.

În august 2012, Consiliul Național de Etică a decis că Laura Codruța Kovesi, atunci procuror general al României, nu a plagiat în lucrarea sa de doctorat. Decizia a fost luată în urma analizei raportului Comisiei tehnice.

Grupul de Investigații Politice și Miliția Spirituală au acuzat-o pe Laura Codruța Kovesi că lucrarea sa de doctorat, susținută în decembrie 2011 la Facultatea de Drept și Științe Administrative a Universității de Vest din Timișoara, cu titlul ''Combaterea crimei organizate prin dispoziții de drept penal'', este un plagiat, susținând că reproduce cuvânt cu cuvânt, fără să citeze, lucrări ale altor autori din domeniu și fără să folosească ghilimelele sau să indice sursele.

AGERPRES/(A — autor: Eusebi Manolache, editor: Florin Marin)


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 După ce citiți acest text să nu uitați că Institutul Cantacuzino a fost îngropat de Ponta

2 Ministrul Sănătăţii, mesaj dur: „Au venit de frică, dar bravează, au fugit de moarte, dar pot aduce moartea”. …

3 Tablou cu viruși punând la cale un nou atac asupra României

4 Minciunile Chinei ies la iveală! Priviți, doar la Wuhan numărul urnelor funerare este cel puțin dublu față de …

5 Mister în Germania / Ministrul de finanţe al landului Hesse s-a sinucis

recomandări

Te ia DNA: BĂDULESCU ALINA

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Dacă ești miliardar te poți muta acum pe noul yacht în formă de insulă