Sebastian Lăzăroiu: Orban e dispus să rupă PNL și să fuzioneze cu AUR, dacă pierde alegerile interne

Sebastian Lăzăroiu: Orban e dispus să rupă PNL și să fuzioneze cu AUR, dacă pierde alegerile interne

Sociologul Sebastian Lazaroiu, fost consilier prezidential, crede ca Ludovic Orban ar fi dispus sa „rupa PNL si sa fuzioneze cu AUR, daca pierde alegerile interne”. El a facut referire la aceasta declaratie a lui Orban: „Avem niste parteneri de guvernare care de multe ori parca nu s-au nascut aici. Nu i-am vazut la Ziua Drapelului national, nu i-am vazut la momente esentiale in celebrarea a tot ceea ce este simbol al natiunii romane, ca sa nu spun ca nu i-am vazut jurand pe Biblie si nu i-am vazut facand cruce”.

„Mi-a zis cineva, in urma cu ceva vreme, ca Orban e dispus sa rupa PNL si sa fuzioneze cu AUR, daca pierde alegerile interne. Am zambit neincrezator. Inca mai zambeam, amintindu-mi, pana sa citesc stirea asta”, a anuntat Lazaroiu, duminica.

Si analistul Sorin Ionita a sesizat virajul ideologic din discursul lui Orban.

„Natura are oroare de vid: se retrage PRM-ul din PSD, intra in PNL, efectul saltea cu apa. Aluzii finute la vechiul si indragitul concept de al*gen, sau roman iu…zat, cum ar veni. Cred ca PPE si CDU germani nu stiu ce i-a lovit, abia scapasera de un Orban, dar famelia-i fara numar, fratioare. PNL se agita in competitia interna mai tare decat in alegerile generale, daca investeau tot atata efort si bani anul trecut ieseau ceva mai bine la vot”, a scris Ionita.

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, candidat la președinția partidului, a lansat duminică un atac pe baze ideologice la USR PLUS – fără să îi numească direct – și a trasat marile linii pentru liberali. El a spus la Bacău că liberalii trebuie să sprijine valorile tradiţionale ale românilor, precum familia, biserica, satul românesc, comunitatea, adăugând că PNL are parteneri de guvernare care de multe ori se comportă ca şi cum nu s-ar fi născut în România, potrivit Agerpres.

Orban a făcut declarațiile în contextul în care în interiorul PNL există mai mulți influenți lideri de organizații județene cu vederi conservatoare, iar susținerea lor este o miză pentru ambii candidați la șefia partidului – Ludovic Orban sau Florin Cîțu.

Până acum, nici unul dintre cei doi candidați la președinția PNL nu și-a făcut cunoscut programul de candidat și marile linii ideologice.

„Avem nişte parteneri de guvernare care de multe ori parcă nu s-au născut aici. Nu i-am văzut la Ziua Drapelului naţional, nu i-am văzut la momente esenţiale în celebrarea a tot ceea ce este simbol al naţiunii române, ca să nu spun că nu i-am văzut jurând pe Biblie şi nu i-am văzut făcând cruce. Noi suntem altfel, noi suntem un partid care este născut din fibra poporului român, un partid care ţine cont de toată matricea componentă a personalităţii României, noi trebuie să fim partidul care are forţa şi capacitatea de a apăra fiecare român, indiferent unde este el, că este în România sau că trăieşte în orice ţară din Europa sau din lume”, a spus Orban, duminică, la şedinţa de alegeri interne din cadrul Organizaţiei PNL Bacău, potrivit Agerpres.

Reamintim că unii aleși USR PLUS au refuzat să jure pe Biblie la preluarea unor funcții publice.

Orban a arătat că liberalii trebuie să sprijine valorile tradiţionale ale românilor.

„De la 1875 PNL a fost motorul dezvoltării României şi aşa trebuie să rămânem în continuare, dar trebuie să fim Partidul Naţional Liberal, puternic ancoraţi în istoria noastră, în tradiţiile noastre, în obiceiurile specifice, în menţinerea identităţii şi a personalităţii poporului român. Trebuie să fim un partid care să fie puternic legat de biserică, un partid care să promoveze morala creştină ca fundament al moralei publice. Noi trebuie să fim un partid care să sprijinim toate valorile tradiţionale ale românilor, valori cum sunt familia, biserica, satul românesc, comunitatea. Noi suntem un partid care nu are voie niciodată să-şi uite trecutul. Noi trebuie să fim partidul care să se bată, aşa cum s-a bătut Brătianu la negocierile pentru pace riscându-şi funcţia de prim-ministru pentru a apăra interesele fundamentale ale României în faţa oricărui partener atât de la nivel european, cât şi de la nivel internaţional. Noi trebuie să promovăm imaginea României, interesele României, să transformăm într-adevăr România într-un partener respectat, apreciat, care să aibă un cuvânt greu de spus şi un partener care să aibă forţa să-şi atingă forţele în parteneriatul pe care îl avem atât la nivelul NATO, cât şi UE”, a mai spus Orban.

Liderul liberal a punctat că, pentru el, susţinerea primarilor liberali reprezintă o prioritate în conducerea PNL.

„Sunt un garant al faptului că toţi primarii PNL vor beneficia de susţinere prioritară de la nivelul conducerii centrale şi de la nivelul Guvernului României. PNDL 3 este o necesitate, dar un PNDL 3 adevărat, cu o sumă care într-adevăr să permită realizarea unor obiective de investiţii. Am auzit de o sumă de 7 miliarde. Păi PNDL 1 a fost în valoare de aproape 20 de miliarde, PNDL 2 a fost în valoare de 30 şi ceva de miliarde, următorul Plan Naţional de Dezvoltare Locală trebuie să aibă o valoare locală de cel puţin 40 de miliarde, într-un program multianual gândit în funcţie de spaţiul bugetar pe care îl creăm în cei cinci ani de aplicare a programului respectiv şi el trebuie să finanţeze obiective vitale de dezvoltare a infrastructurii – infrastructura de transport, infrastructura de gaz, infrastructura de apă, infrastructura de canalizare, pentru că altfel nicio comunitate nu se poate dezvolta dacă nu asigură aceste elemente fundamentale de infrastructură, care sunt baza oricărei comunităţi locale”, a afirmat preşedintele PNL.

Ludovic Orban a mai spus că e dispus să își dea și viața pentru PNL: „Congresul este despre alegerea conducerii PNL, în special a preşedintelui PNL. Candidez pentru funcţia de preşedinte al PNL pentru că am convingerea că împreună cu dumneavoastră am capacitatea de a duce în următorii patru ani PNL spre victorii, exact aşa cum am condus PNL spre victorie în aproape toate alegerile pe care le-am avut din 2017 până astăzi. Dau PNL, aşa cum dau de 30 de ani, mintea mea, sufletul meu, inima mea, timpul meu, energia şi chiar şi viaţa dacă este nevoie. Nu există niciun fel de limită în efortul pe care sunt capabil să-l fac pentru a duce PNL şi România acolo unde îi este locul, pe primul loc”, a declarat Ludovic Orban.


Citește și:

populare
astăzi

1 Foarte interesant! / Mesajul criptic al lui Kirilo Budanov și ce spune despre moartea lui Navalnîi

2 „Dacă nu face față, poate să vină cu un coleg” / Săpunaru, umilit puțin de o fană a Rapidului...

3 VIDEO „Fir-ar mama ei a dracu de zdreanță! Mi-e scârbă de mine că de doi ani o duc rău cu ea”

4 Foarte interesante amănunte...

5 O notă confidențială a spionajului francez care dă de gândit