Sebastian Lăzăroiu: „Presat de băieții care cred că-l țin de ațe, Cîțu aparent cedează”

Sebastian Lăzăroiu: „Presat de băieții care cred că-l țin de ațe, Cîțu aparent cedează”

Sociologul Sebastian Lăzăroiu face o analiză a situației din PNL, după blocarea negocierilor privind formarea unei majorități alături de PSD.

Ce a scris Lăzăroiu pe Facebook:

„Trebuie să înțelegeți puțin ce se întâmplă sub aparența haosului din PNL.

Cîțu e chemat la vorbitor de greii PNL să-l convingă să renunțe la ambiția de a fi el premierul.

Ciolacu și PSD joacă pe mâna greilor PNL. Ciolacu nu vrea să fie premier, vrea doar să-l blocheze pe Cîțu. În momentul în care PNL va zice Ciucă, Ciolacu și PSD vor zice: bine, ok, Ciucă de la PNL e primul la roată.

Convorbirile între Cîțu si greii PNL nu sunt niște rugăminți elegante, cum vă imaginați. E un bullying în toată regula, presărat cu promisiuni și apel la rațiune. Presat de băieții care cred că-l țin de ațe, Cîțu aparent cedează.

Doar aparent. De ieșit, el iese la declarații, singur, așa că poate spune ce vrea. Cîțu înțelege complicitatea între Ciolacu și tăurașii de la el din partid, însă, la declarații, se face că nu pricepe.

În timp ce Cîțu iese la declarații, greii PNL dau pe surse că l-au convins pe Cîțu să accepte un vot pentru numele premierului liberal. Pentru vot, trebuie convocat forul de conducere. La vot, evident că va ieși Ciucă, nu Cîțu sau Vâlceanu (acest proxy de compromis al lui Cîțu).

Întrebat de presă dacă se va convoca un asemenea birou politic, Cîțu spune că nu vede rostul unui asemenea vot, pentru că, din câte pricepe el (sanchi!), controversa nu e numele premierului, ci cine să fie primul la rând.

Acum, biroul poate fi convocat de Cîțu sau de o fracțiune din conducere (așa cum făceau când îi dădeau cu tifla lui Orban). Așadar, Cîțu ar putea să se vadă in fața faptului împlinit: biroul convocat de tăurași și Ciucă opțiunea majoritară.

Mișcarea e simplă, însă tăurașii nu vor să facă un asemenea gest evident ostil împotriva lui Cîțu (din considerente de imagine). Încă. Dacă nu vor avea încotro, o vor face. Reacția lui Cîțu? Imprevizibilă.”



Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

5 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria