Sechestru pe 8.000 de sticle de vin ce aparțin unui avocat trimis în judecată pentru evaziune fiscală

Procurorii de la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel București (PCAB) au pus sechestru asupra a peste 8.000 de sticle de vin ce aparțin unui avocat din București, Florin Cătălin Ivan, trimis în judecată pentru o evaziune fiscală de 3,1 milioane euro.

Astfel, procurorii au pus sechestru asupra a 8.180 sticle (0,75 l) și cutii tip bag-in-box (20 l) cu vin, găsite la avocat în urma unei percheziții domiciliare.

De asemenea, anchetatorii au pus sechestru pe cinci imobile (terenuri în suprafață totală de 20.556 mp), identificate în proprietatea avocatului Florin Cătălin Ivan, dar și asupra a 60.193 CD-uri.

Potrivit unui comunicat al PCAB, în perioada 2010 — 2011, în calitate de reprezentant în România al firmei Vindance Limited cu sediul în Noua Zeelandă (administrator al SC Vindance Music International SRL), avocatul Florin Cătălin Ivan nu a înregistrat în totalitate operațiunile comerciale desfășurate și nu a depus nicio declarație fiscală, în scopul sustragerii de la îndeplinirea obligațiilor fiscale de declarare și plată a taxelor, impozitelor și contribuțiilor datorate la bugetul statului, cauzând astfel statului român o pagubă efectivă de 4.157.912 lei.

Defalcat, prejudiciul constă în: impozit pe profit în cuantum de 48.637 lei, aferent anului 2011; impozit pe veniturile din redevențe realizate de persoana juridică nerezidentă Vindance Limited din Noua Zeelandă, în cuantum de 1.481.829 lei, aferent lunilor februarie — iunie 2011, și TVA de plată în cuantum de 2.627.446,96 lei.

De asemenea, în perioada 2010 — 2012, în calitate de reprezentant în România al unei societăți cu sediul în Seychelles, avocatul nu a înregistrat în evidențele contabile operațiunile comerciale și în declarațiile fiscale veniturile obținute și impozitele datorate, cauzând statului român o pagubă efectivă de 9.585.780 lei, din care impozit pe profit în cuantum de 1.099.976 lei; impozit pe veniturile din redevențe realizate de firma din Seychelles în cuantum de 2.333.173 lei și TVA de plată — 6.152.631 lei.

În total, avocatul Florin Cătălin Ivan este acuzat că a adus un prejudiciu la bugetul de stat în cuantum de 13.743.692 lei, echivalentul a aproximativ 3,1 milioane euro, nerecuperat până în prezent.

Dosarul se va judeca la Curtea de Apel București. AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Jos chiloții de pe curva PSD! / „Pe Savonea și Iordache i-am găsit în anticameră la Dăncilă, la Guvern”

2 Se dau chiloții jos în PSD! / Toader a fost la Neptun, la plajă, cu Dragnea. Îl implora să-i pună „translatoarea…

3 BREAKING Data alegerilor locale va fi stabilită de Guvern! CCR a respins legea PSD / Și ordonanța de urgență de …

4 ULTIMA ORĂ Rahatul ALDE nu mai există în Parlament. Ultimele excremente, în frunte cu Vosganian, s-au revărsat…

5 VIDEO Anunț-șoc al președintelui! PSD, cu spatele la zid! / Iohannis: Guvernul va veni cu o inițiativă legislati…

recomandări

Te ia DNA: Mitu Augustin

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Scene uimitoare filmate prin procedeu time lapse creează impresia unei alte lumi