Sechestru pe conturile deținute de medicul Gheorghe Burnei

Sechestru pe conturile deținute de medicul Gheorghe Burnei

Procurorii Parchetului Capitalei au pus sechestru pe conturile deținute de medicul Gheorghe Burnei de la Spitalul "Marie Curie", în dosarul în care este suspectat de luare de mită și efectuare de experimente neautorizate pe copii, potrivit Biroului de presă al instituției.

Procurorii au pus sechestru și pe sumele de bani ridicate la perchezițiile efectuate în biroul medicului, respectiv 13.343 lei, 5.015 euro și 750 de dolari, a precizat pentru AGERPRES Biroul de presă al Parchetului Capitalei.

În referatul întocmit de procurori se arată că Gheorghe Burnei nu cerea direct bani de la părinții ai căror copii urmau să fie operați, însă după ce efectua intervențiile chirurgicale le permitea părinților "să îl gratifice" cu diverse sume.

În anumite cazuri, medicul pretindea sume de bani anterior intervenției chirurgicale încercând să le mascheze într-o formă aparent legală, încheind un înscris sub semnătură privată pe care îl intitula contract de donație.

Conform datelor prezentate în referat, persoanele care ajungeau la Burnei și care îi ofereau mită erau părinți ai căror copii aveau anumite deficiențe fizice, dintre care unele trebuie corectate medical.

Totodată, Burnei îi interna pe copii pentru perioade îndelungate de timp, nejustificate medical, sau îi interna în mod repetat, fără a le efectua nicio intervenție chirurgicală, pentru a-i determina astfel pe părinți să-i dea bani sau alte foloase pentru efectuarea intervențiilor chirurgicale.

Anchetatorii mai spun că medicul apela și la amenințări cu refuzul efectuării operației, dacă părinții nu se conformau cererilor sale.

Gheorghe Burnei este șeful Clinicii de ortopedie de la Spitalul "Marie Curie" și profesor la Catedra de Chirurgie și Ortopedie Pediatrică a UMF "Carol Davila" din București. El a fost suspendat de instituția de învățământ superior pentru o perioadă de 29 de zile începând din 12 decembrie, când a fost plasat în arest la domiciliu.

În CV-ul postat pe site-ul UMF "Carol Davila", Gheorghe Burnei arată că a efectuat șase intervenții chirurgicale în premieră mondială, 22 intervenții în premieră națională, 56 intervenții în premieră la Spitalul "Marie Curie" și un total de 12.500 de intervenții chirurgicale.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cât s-o fi dat pentru porcăria asta? Și, mai ales, cine a luat? În Ro, nimic nu este întâmplător!

2 Așa arată un bloc nou din Arad după cutremurul de 5,3...

3 Ce se întâmplă în realitate în Ucraina? „În fosta mea echipă erau opt bărbați. Cinci dintre ei au fugit din țară ilegal”

4 Barajul de la Nova Kahovka, detonat la ordinului unui general rus beat?

5 „Caracatița” lui Ciolacu