Secretarul american al Apărării oferă Danemarcei asistență în investigarea exploziilor Nord Stream

Secretarul american al Apărării oferă Danemarcei asistență în investigarea exploziilor Nord Stream

Secretarul american al Apărării, Lloyd Austin, a oferit miercuri sprijin autorităților daneze în investigarea incidentului de la gazoductele Nord Stream și Nord Stream 2, se arată într-o declarație a secretarului de presă al armatei americane, generalul de brigadă al Forțelor Aeriene Patrick Ryder.

Secretarul american al Apărării, Lloyd Austin. Foto: EPA-EFE

Potrivit documentului, Austin și ministrul danez al Apărării, Morten Bedskov, au avut o conversație telefonică „pentru a discuta despre recentele explozii de pe gazoductul Nord Stream din largul insulei daneze Bornholm”.

Ministrul Austin a oferit sprijin deplin Danemarcei, care a început să investigheze incidentele”, a spus Ryder. Potrivit acestuia, miniștrii „au convenit să lucreze împreună pe măsură ce situația se dezvoltă”.

Declarația susține, de asemenea, că SUA este „angajată față de securitatea în Marea Baltică”, precum și față de Danemarca.

Marți, Nord Stream AG a raportat „daune fără precedent” care au avut loc luni „la trei segmente ale conductelor de gaze offshore Nord Stream și Nord Stream 2, care au fost descoperite la câteva ore de la producerea incidentelor”. Primul dintre acestea a fost identificat la fluxul Nord Stream 2, lângă insula daneză Bornholm. Ulterior au fost înregistrate două scurgeri la Nord Stream. Agenția daneză pentru energie a raportat că o cantitate mare de gaz a ajuns în mare. Aeronavelor și navelor le este interzis să se apropie de locul incidentelor la o distanță mai mică de cinci mile marine.

Ulterior, seismologii suedezi au raportat despre înregistrarea, luni, a două explozii care au avut loc pe rutele Nord Stream.

Șefa Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a calificat aceste incidente drept sabotaj, subliniind că orice „distrugere deliberată a infrastructurii energetice europene este inacceptabilă și va duce la cele mai decisive răspunsuri”.

Sursa: adevarul.ro

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Planeta sexuală Oltenia / Elevă de 16 ani, prinsă de mamă în timp ce făcea sex cu profesorul de informatică, de 42 de ani

2 Răsturnare de situație! / Un moştenitor secret al celebrei avocate Paula Iacob revendică averea uriașă de 10 milioane de euro

3 Scandal sexual cu dansatoarea maneliștilor! Cristina Pucean îl dă în vileag pe Bogdan de la Ploiești!

4 LIVE TEXT | Război în Ucraina. Lupte intense pentru Bakhmut. Autoritățile ruse vor să interzică circulația hrivnei în zonele ocupate

5 VIDEO Rareș Bogdan, reacție promptă după declarațiile cancelarului Austriei