Secretarul de stat Tillerson: SUA ar putea considera din nou Coreea de Nord sponsor al terorismului

Secretarul de stat Tillerson: SUA ar putea considera din nou Coreea de Nord sponsor al terorismului

Secretarul de stat american Rex Tillerson a declarat miercuri presei că Statele Unite ar putea adăuga din nou Coreea de Nord pe lista statelor care sprijină terorismul, transmite Reuters.

"Revizuim toate statutele Coreei de Nord, atât în privința sponsorizării de stat a terorismului, cât și a altor modalități prin care putem pune presiune pe regimul de la Phenian să reia cooperarea cu noi, dar o cooperare de pe o poziție diferită de cea de la discuțiile precedente", a spus Tillerson. "Evaluăm toate aceste opțiuni", a adăugat el.

Șeful diplomației de la Washington a mai afirmat că "un Iran necontrolat are potențialul de a o lua pe același drum ca și Coreea de Nord și de a lua după el întreaga lume". "O politică completă față de Iran necesită abordarea tuturor amenințărilor din partea Iranului și este clar că sunt multe", a continuat Tillerson.

Miercuri, Teheranul a fost ținta criticilor și din partea secretarului american al apărării, Jim Mattis, care a declarat în Arabia Saudită că Iranul este prezent în toate problemele din Orientul Mijlociu. Președintele Statelor Unite, Donald Trump, ceruse deja revizuirea întregii politici față de Iran, inclusiv a sancțiunilor.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 ULTIMA ORĂ Mama fetei de 12 ani găsită moartă într-o canapea din București a fost prinsă în Spania / Decesul fetei s-ar fi produs în luna aprilie, prin …

2 Igor Girkin enumeră cele 3 motive pentru care distrugerea barajului Nova Kahovka va fi fatală pentru Rusia

3 Mihai Tudose, în centrul unui scandal de hărțuire sexuală

4 VIDEO Primele imagini arată un dezastru! Apele din barajul Nova Kakhovka au ajuns deja în orașul Herson

5 VIDEO Imagini cu proporțiile dezastrului după distrugerea barajului Nova Kakhovka