Secretarul de stat Tillerson: SUA ar putea considera din nou Coreea de Nord sponsor al terorismului

Secretarul de stat Tillerson: SUA ar putea considera din nou Coreea de Nord sponsor al terorismului

Secretarul de stat american Rex Tillerson a declarat miercuri presei că Statele Unite ar putea adăuga din nou Coreea de Nord pe lista statelor care sprijină terorismul, transmite Reuters.

"Revizuim toate statutele Coreei de Nord, atât în privința sponsorizării de stat a terorismului, cât și a altor modalități prin care putem pune presiune pe regimul de la Phenian să reia cooperarea cu noi, dar o cooperare de pe o poziție diferită de cea de la discuțiile precedente", a spus Tillerson. "Evaluăm toate aceste opțiuni", a adăugat el.

Șeful diplomației de la Washington a mai afirmat că "un Iran necontrolat are potențialul de a o lua pe același drum ca și Coreea de Nord și de a lua după el întreaga lume". "O politică completă față de Iran necesită abordarea tuturor amenințărilor din partea Iranului și este clar că sunt multe", a continuat Tillerson.

Miercuri, Teheranul a fost ținta criticilor și din partea secretarului american al apărării, Jim Mattis, care a declarat în Arabia Saudită că Iranul este prezent în toate problemele din Orientul Mijlociu. Președintele Statelor Unite, Donald Trump, ceruse deja revizuirea întregii politici față de Iran, inclusiv a sancțiunilor.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 I-a mirosit pe ruși? / Adelin Petrișor a demisionat de la Euronews România cu doar câteva zile înainte de lansarea postului

2 „Toaleta de pe plajă a fost distrusă” / Mesajul ucrainenilor după un atac rusesc cu rachete Kalibr asupra Odessei

3 VIDEO Priviți, 7 lovituri „chirurgicale” aplicate de ucraineni unităților ruse ascunse printre casele unui sat

4 Această ucraineancă l-a „combinat” pe soțul familiei unde fusese cazată în doar 10 zile!

5 ULTIMA ORĂ Ministerul de Externe, replică dură pentru președinta Ungariei, care a pretins că îi reprezintă pe toți maghiarii