Secretarul de stat Tillerson: SUA ar putea considera din nou Coreea de Nord sponsor al terorismului

Secretarul de stat Tillerson: SUA ar putea considera din nou Coreea de Nord sponsor al terorismului

Secretarul de stat american Rex Tillerson a declarat miercuri presei că Statele Unite ar putea adăuga din nou Coreea de Nord pe lista statelor care sprijină terorismul, transmite Reuters.

"Revizuim toate statutele Coreei de Nord, atât în privința sponsorizării de stat a terorismului, cât și a altor modalități prin care putem pune presiune pe regimul de la Phenian să reia cooperarea cu noi, dar o cooperare de pe o poziție diferită de cea de la discuțiile precedente", a spus Tillerson. "Evaluăm toate aceste opțiuni", a adăugat el.

Șeful diplomației de la Washington a mai afirmat că "un Iran necontrolat are potențialul de a o lua pe același drum ca și Coreea de Nord și de a lua după el întreaga lume". "O politică completă față de Iran necesită abordarea tuturor amenințărilor din partea Iranului și este clar că sunt multe", a continuat Tillerson.

Miercuri, Teheranul a fost ținta criticilor și din partea secretarului american al apărării, Jim Mattis, care a declarat în Arabia Saudită că Iranul este prezent în toate problemele din Orientul Mijlociu. Președintele Statelor Unite, Donald Trump, ceruse deja revizuirea întregii politici față de Iran, inclusiv a sancțiunilor.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Banii City Insurance s-au dus în buzunarele cumnatului lui Adrian Năstase?

2 Incident sexual între Gabriel Oprea și Kovesi? / Evenimentul ar fi avut loc în fostul birou al lui Ceaușescu de …

3 Un șobolan al Securității care a supraviețuit „democrației”

4 Dragnea va anunța duminică formarea unui nou partid

5 VIDEO Cum se fracturează coloana unui mire