Secretarul general adjunct al NATO - vizită pe dragorul maritim 'Lt. Lupu Dinescu', aflat la Odessa

Secretarul general adjunct al NATO - vizită pe dragorul maritim 'Lt. Lupu Dinescu', aflat la Odessa

Secretarul general adjunct al NATO, Mircea Geoană, a efectuat, miercuri, o vizită la bordul dragorului maritim "Lt. Lupu Dinescu", navă integrată în Gruparea Navală Permanentă a NATO de Luptă Împotriva Minelor, aflată în escală în portul din Odessa (Ucraina), informează Ministerul Apărării Naţionale (MApN).

Geoană, alături de o delegaţie formată din ambasadori ai Consiliului Nord-Atlantic, a purtat discuţii cu echipajul românesc despre misiunile pe care Forţele Navale Române le desfăşoară în Marea Neagră alături de parteneri şi despre contribuţia ţării noastre la asigurarea măsurilor de securitate pe flancul estic al NATO.

Sursa foto: NATO


 

"Suntem onoraţi că ne-aţi primit la bordul acestei nave româneşti. Vă felicit, în numele meu şi al colegilor mei, pentru curajul, devotamentul şi patriotismul de care daţi dovadă participând la această misiune. Vă asigur de faptul că întreaga Alianţă este mândră de voi. Sunt convins că veţi avea cariere frumoase pentru că văd în voi, bărbaţi şi femei, viitori lideri ai Armatei României şi ai Alianţei. Vă urez succes în misiunea dumneavoastră'', le-a transmis secretarul general adjunct al NATO militarilor români.

Misiunile Grupării Navale Permanente a NATO de Luptă Împotriva Minelor în Marea Neagră vizează creşterea nivelului de interoperabilitate între forţele participante, în domeniul debarcării trupelor de desant şi a luptei contra minelor marine, fiind prevăzute şi escale ale vânătorului de mine ESPS SELLA (Spania), dragorului maritim BGS SHKVAL (Bulgaria) şi dragorului maritim "Lt. Lupu Dinescu" în porturile Constanţa şi Odessa.

Sursa foto: NATO


 

Dragorul maritim "Lt. Lupu Dinescu" este comandat de către locotenent-comandorul Ionuţ Diaconu şi are un echipaj alcătuit din 70 de militari. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Nicușor Dan întoarce oficial spatele USR cu patru zile înainte de alegeri: Opțiunea mea pentru votul de dumini…

2 Reguli esențiale dacă ai simptome COVID, de la un medic de la Matei Balș. Cum se folosește un pulsoximetru și …

3 Pute a Rusia de la o poștă. Cu Mirel Palada pe coadă

4 Nu, nu este Carmen Dan! Este asistenta lui Vela, băgată în față să fie decorată de președinte! / Godină îi bate …

5 Nicușor Dan a concediat-o pe nașa Gabrielei Firea, care câștiga 4000 € / lună de la Primăria Capitalei