Leonid Nevzlin, un disident rus fugit în Israel, fost șef al concernului petrolier Yukos, susține că ministrul rus al Apărării, Serghei Șoigu, ar fi suferit un atac de cord ”masiv” și este ținut în viață de aparate, iar președintele Vladimir Putin ar fi dispus arestarea a 20 de generali acuzați de corupție.

Nevzlin a postat informațiile pe contul său de Twitter, atribuindu-le unor surse din Rusia. Informațiile nu au fost confirmate până acum de surse oficiale.

„Șoigu este în afara jocului, poate că va deveni invalid dacă supraviețuiește. A avut brusc un atac de cord masiv, este la terapie intensivă, conectat la aparate. Există zvonuri că acest atac de cord nu ar fi avut loc din motive naturale”, a scris Nevzlin pe Twitter.

Omul de afaceri ruso-israelian susține că generalii au fost arestați pentru deturnarea fondurilor operative necesare pentru preluarea conducerii politice în Ucraina. „Din 2014, aproximativ 10 miliarde de dolari alocați de Putin pentru pregătirea unui război rapid au fost furate”, susține Nevzlin.

„Se pregătește un dosar penal împotriva lui Arkady Dvorkovich, acesta urmează să depună mărturie împotriva colegilor și prietenilor săi. Surse din FSB spun că dacă nu se ajunge la o înțelegere cu ancheta, va fi transferat la închisoarea „Matross Silence” sau Lefortovo.

Reamintim că Șoigu a fost văzut ultima oară în public pe 8 aprilie, la înmormântarea politicianului lui Vladimir Jirinovski. (Sursa foto; Kremlin.ru via Wikimedia Commons)

Postarea lui Leonid Nevzlin: