Secretele însoțitorilor de bord: de ce stau pe mâini în timpul decolării și aterizării VIDEO

Secretele însoțitorilor de bord: de ce stau pe mâini în timpul decolării și aterizării VIDEO

În lumea aviației, siguranța pasagerilor este mereu prioritară, iar însoțitorii de bord joacă un rol esențial în asigurarea acesteia. Deși pentru mulți călători aceste zboruri pot părea călătorii obișnuite, în spatele cortinei se desfășoară o serie de proceduri și măsuri de siguranță menite să protejeze viața și integritatea fiecăruia, în caz de urgență.

Această poziție joacă un rol cheie la decolare și aterizare FOTO Captură Tiktok

Într-un clip postat pe platforma TikTok, Henny Lim, însoțitor de bord la Cebu Pacific din Filipine, a dezvăluit un aspect puțin cunoscut al pregătirii echipei de cabină înainte de decolare și aterizare, potrivit The New York Post .

Lim a adresat internauților o întrebare retorică - „Te-ai întrebat vreodată de ce echipajul de cabină stă [pe mâinile lor] în timpul decolării și aterizării?”

Potrivit explicațiilor oferite de Lim, această poziție specială, numită „poziție de contravântuire", implică o serie de acțiuni menite să reducă riscul de vătămare corporală în caz de impact neașteptat.

Într-un efort de a menține corpul într-o poziție rigidă și de a limita mișcarea în timpul unui accident, însoțitorii de bord stau cu palmele în sus, degetele mari îndreptate și brațele libere, având picioarele ferme pe podea.

„Această poziție implică fixarea sigură a centurii de siguranță, [șezând] în poziție verticală, [șezând] pe mâinile [voastre] - palmele în sus, degetele mari [înfipte] și brațele libere - și [plasarea] picioarelor pe podea”, a explicat însoțitoarea de zbor, în videoclipul devenit viral pe Tiktok.

„Scopul este de a menține corpul într-o poziție rigidă, astfel încât, dacă a există vreun impact de la o urgență neplanificată, corpul să fie mai puțin lezat”, a continuat ea.

Însă munca lor nu se rezumă doar la această poziție de siguranță. În timp ce pasagerii se pregătesc pentru decolare sau aterizare, echipajul de cabină trece printr-o revizuire tăcută a procedurilor de urgență, familiarizându-se cu echipamentul de urgență, operațiunile ușilor și comenzile date.

„În acest timp, [noi] vom trece și printr-o [o] revizuire tăcută, care ne pregătește pentru o situație de urgență [în timpul] fiecărei decolări și aterizări”, a subliniat ea.

Incidentele recente din industria aeriană subliniază importanța continuării eforturilor pentru îmbunătățirea siguranței.

După cum evidențiază și un incident din iulie 2022, când un însoțitor de zbor de la Southwest Airlines a suferit o fractură de spate în timpul unei aterizări dure, și unul din ianuarie 2024, când membrii echipajului de la American Airlines au suferit răni ușoare după o „aterizare grea” în Hawaii, siguranța rămâne o prioritate supremă în aviație.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 Rusia susține că Kim Jong-un va fi asasinat

5 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?