Secretul ascuns într-una dintre cele mai frumoase peşteri din lume, situate în România - GALERIE FOTO

Secretul ascuns într-una dintre cele mai frumoase peşteri din lume, situate în România - GALERIE FOTO

 • Home
 • Life-Inedit RÂMNICU VÂLCEA, (astăzi, 14:18) de Departamentul Life - Mediafax 112 afişări

  Peştera Lacul Verde, denumită şi Peştera cu Lac, este situată în peretele vestic al Muntelui Stogşoare, la o altitudine absolută de circa 990 metri şi relativă de 140 metri faţă de talvegul văii râului Cheia, în versantul stâng al Ogaşului Ursului, din Munţii Căpăţânii, Masivul Buila – Vânturariţa.

  Secretul ascuns într-una dintre cele mai frumoase peşteri din lume, situate în România

  GALERIE FOTO

  Peştera Lacul Verde şi-a căpătat denumirea după culoarea intensă a lacului pe care îl ascunde între pereţii săi de stâncă, un ochi de apă de circa 10 metri pătraţi, dar cu o adâncime care atinge în unele locuri chiar şi 3 metri, relatează One.ro .

  A fost explorată şi cartată în anul 1978 de către Cercul de Speologie “Niphargus” din Râmnicu Vâlcea, fiind una dintre cele mai apreciate si vizitate peşteri din zonă, adăpostind puncte fosilifere şi faună cavernicolă de interes.

  Prezenţa lacului într-o peşteră fosilă suspendată în calcare puternic fisurate se explică prin impermeabilizarea puţului galeriei cu argilă de decalcifiere. Prin deschiderea unor fisuri, este posibil ca lacul să se dreneze, ca şi cel din Peştera Pagodelor.

  Citeşte continuarea articolului în One.ro .

  Sursa: mediafax.ro


  Citește și:

  populare
  astăzi

  1 „Ar fi primul val al ofensivei”

  2 Profesoară în vârstă de 30 de ani, găsită vinovată după ce a făcut sex cu doi elevi adolescenți. Ce îi scria unuia dintre tinerii de 15 ani VIDEO

  3 Povestea „Regelui Cripto” care trăia în vile de lux și conducea mașini scumpe, dar a ajuns să fie răpit, bătut și arestat

  4 Ovidiu Popescu, umilință maximă din partea patronului. Cu ce echipă va semna cel mai vechi om din lotul FCSB

  5 „Nimeni nu vrea să moară, să lupte”