Secretul celei mai fragede fripturi de porc. Rezultatul este uimitor: carnea se topește în gură

Secretul celei mai fragede fripturi de porc. Rezultatul este uimitor: carnea se topește în gură

O friptură de porc fragedă și suculentă se pregătește mai ușor decât v-ați fi închipuit. Carnea va avea crustă crocantă, iar interiorul se va topi în gură. Secretul îl reprezintă marinada perfectă pe care trebuie să o preparați înainte de a găti carnea.

Friptura de porc la cuptor, un preparat delicios FOTO Shutterstock

Dacă este preparată corect, carnea la cuptor este mai fragedă și chiar mai gustoasă decât cea pe grătar. În plus, își va păstra proprietățile, iar densitatea calorică nu va fi modificată.

De asemenea, și condimentele bine alese pot face diferența între un preparat savuros și un eșec culinar. Cele mai potrivite condimente pentru carnea de porc, exceptând sarea și piperul, sunt: cimbru uscat sau proaspăt, usturoi, boia dulce, iute și afumată, oregano, salvie, ghimbir, dafin, sos de soia, chilli, coriandru pudră.

Specialiștii spun că în timpul marinării, carnea absoarbe din lichid și astfel va rămâne suculentă şi nu se va usca în timpul preparării termice.

Totodată, în timpl procesului de marinare au loc unele reacții chimice care conduc la ruperea fibrelor, iar astfel carnea devine mai fragedă. Condimentele folosite aduc nu numai gust, ci și culoare și ajută la formarea crustei.

Ingrediente:

  • 1 kg pulpă de porc
  • 1 kilogram cartofi
  • 1 ceapă
  • un cub condimente supă de vită
  • 2 linguri ulei
  • 2 linguri oregano
  • 2 lingurițe sare
  • 2 lingurițe piper
  • 3 căni de apă

Mod de preparare:

Într-un recipient adânc se adaugă apa și cubul de supă de vită. Se amestecă până la dizolvarea cubului. Carnea se condimentează cu sare, piper și oregano, apoi se scufundă în recipientul cu apă. Se dă deoparte pentru o oră, mișcând din când în când carnea. Dacă avem mai mult timp la dispoziție, se va lăsa carnea la marinat peste noapte”, arată retete.unica.ro.

Ceapa se taie ceapa bucăți mari și se așază în tavă formând un pat. Ceapa va aromatiza carnea și va preveni arderea acesteia. Se scoate pulpa de porc din marinadă și se așază pe mijlocul tăvii. Cartofii se curăță, se spală și se taie în bucăți mari. Se adaugă pe lângă pulpă. Se condimentează pulpa de porc și cartofii cu sare, piper și oregano. Se stropește totul cu ulei și se adaugă o mare parte din marinadă.

Se pune la cuptorul preîncălzit la 180 de grade și se lasă la copt pentru 90 de minute. Din când în când se verifică, întorcând-o de pe o parte pe cealaltă. De asemenea, se stropește cu sosul din tavă pentru a evita arderea cărnii.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?

5 Rusia susține că Kim Jong-un va fi asasinat