Secretul celui mai gustos preparat. Cum faci sosul tzatziki în doar 15 minute, ingredientul care face diferența

Secretul celui mai gustos preparat. Cum faci sosul tzatziki în doar 15 minute, ingredientul care face diferența

Este sosul ideal drept garnitură pentru friptură, dar poate fi consumat și ca atare, pe o felie de pâine. Tzatziki este un preparat ieftin și delicios care este gata în mai puțin de 15 minute. Cremos, răcoritor și aromat, sosul tzatziki se prepară cât ai clipi, cu doar câteva ingrediente.

Tzatziki, un sos delicios FOTO Shutterstock

Ingrediente:

200 gr iaurt grecesc cu grăsime,

2 castraveți (cam 250 gr),

sare si piper după gust, zeama de la o jumătate de lămâie,

2-3 căței de usturoi,

1 lingură de ulei de masline extravirgin,

1 legătură mică de mărar

Mod de preparare:

Castravetii se spală și se decojesc , apoi se taie de-a lungul pe jumătate. Cu ajutorul unei lingurițe se scot cu grija semințele. Pulpa castravetelui se dă pe răzătoarea mică, sau se toacă fin, după preferinta fiecaruia. Se pun castravetii tocati sau rasi într-un bol, se sărează și se lasă circa 6-7 minute să isi lase apă. Între timp, iaurtul se scurge de zer. Se curăță cățeii de usturoi și se piseaza mărunt. Se spală și se toacă mărunt frunzele de mărar.

Într-un bol se pun castraveții scurși bine de zeamă, peste ei se adaugă iaurtul si se amestecă bine. Se adaugă mărarul tocat, zeamă de lămâie și uleiul de măsline, apoi se omogenizează bine. Se adaugă la final usturoiul zdrobit și se potrivește la gust cu sare și piper, apoi se amesteca bine”, arată gustoase.net.

Oțetul, mai des folosit

Sosul tzatziki, sub această denumire, provine din Grecia. Aici este servit cu pita grecească, pe post de aperitiv, însă și alături de alte preparate precum souvlaki, calamari, salate etc.

Există rețete de sos tzatziki cu smântână, lămâie, piper cayenne, avocado – deși acestea pot fi deosebit de gustoase, ele nu reprezinta varianta tradițională a preparatului. De asemenea, oțetul este mult mai des folosit în bucătăria grecească la prepararea sosului tzatziki, în locul sucului de lămâie.

Pentur un sos tzatziki cât mai autentic, e important să ții cont de anumite sfaturi. Evită să folosești iaurt cu un conținut mic de grăsime, pentru că sosul tău va deveni apos și nu va avea consistența dorită.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?

5 Rusia susține că Kim Jong-un va fi asasinat