Secretul tinereții lor: supermodelele de altădată pentru care timpul a stat în loc

Secretul tinereții lor: supermodelele de altădată pentru care timpul a stat în loc

Pe vremuri, dominau copertele revistelor de modă din întreaga lume. Astăzi, le regăsim la fel de frumoase și-n formă. Care-i secretul lor?

Heidi Klum, Christie Brinkley și Elle Macpherson

Aceasta este strania poveste a modelelor trecute de prima tinerețe pentru care timpul pare că s-a oprit în loc. Sau chiar a dat înapoi, pentru că blondinele Elle Macpherson, Heidi Klum și Christie Brinkley arată mai bine acum decât la începutul carierei lor.

Elle Macpherson (58) a rămas aceeași The Body

Elle, la fel de suplă și seducătoare ca-n tinerețe

Elle, la fel de suplă și seducătoare ca-n tinerețe

Pentru cei care n-au reușit s-o admire pe superba Elle plimbându-se pe străzile din Brașov, pe 30 octombrie 2022, când a avut loc faimoasa petrecere a miliardarilor tech la Castelul Bran, vă spunem noi că modelul care deține recordul de-a apărea de cinci ori pe coperta revistei Sports Illustrated arată demențial. Știe și ea prea bine asta și face tot ce-i stă în putință ca să-și mențină cota de piață crescută. Elle se trezește, în fiecare zi, cu noaptea-n cap, la 5 fix, și își începe rutina istovitoare. Meditează timp de 45 de minute, ca să se liniștească total, chipurile. Ce-o agitat-o pe Elle înainte de răsăritul soarelui rămâne un mister. În locul ei, doar simplul fapt că se privește în oglindă ca să vadă un trup desăvârșit ar trebui să-i crească încrederea în sine până-n tavan și să-i calmeze toți nervii.

Anyway, când e zen toată, Elle începe să-și readucă la viață fiecare celulă din organism și să-și stimuleze metabolismul cu un pahar plin cu apă caldă, lămâie și oțet de mere. „Primesc, astfel, mai mulți nutrienți și mai puține șanse să dezvolt alergii”, ne explică cea denumită The Body de către revista Time, în 1989. Nici nu s-a crăpat bine de ziuă, că Elle și începe să consume cei trei litri de apă la temperatura camerei pe care-i bea zilnic și în care își toarnă câteva lingurițe cu pudră plină proteine sau de „bunătăți” precum turmeric, usturoi, legume cu frunze verzi, castravete și ghimbir.

Și, când are vreo ședință foto sau eveniment la care trebuie să participe, rutina devine draconică, Elle ajungând să se detoxifice de patru ori pe zi, după care o prinde răsăritul soarelui periindu-și întregul corp pentru a intensifica circulația sângelui și a-și stimula sistemul limfatic. Exfolierea feței se face zilnic, iar periajul uscat al restului pielii se realizează, tot dumnezeiește, de două ori pe zi, pentru o eliminare optimă a toxinelor din corp și-a scăpa de celulele moarte. În ceea ce privește mâncarea, Elle preferă dieta alcalină, care încurajează consumul de cereale integrale și verdețuri de tot felul, dar interzice cafeaua, alcoolul și, de altfel, tot ce-i bun pe lumea asta, ca să nu-i strice cu nimic minunatul ei echilibru al pH-ului.

Totuși, modelul de 58 de ani își acordă și câte un respiro, respectând regula 80-20. Adică, 80% din timp ține cont de ce mănâncă și ce mișcare face, iar restul timpului, de 20%, se relaxează și uită, slavă Domnului, de reguli. De fiecare dată, Elle se asigură că doarme cel puțin șapte ore pe noapte și seara nu se bagă în pat până nu face puțină yoga.

Ferm convinsă că un organism acid este tot ce poate fi mai rău pe pământ – pentru că ar declanșa apariția bolilor și-a unui metobolism scăpat complet din frâu – Elle este o vegană înverșunată, care-și pune pe farfurie doar alimente organice și neapărat alcaline.

Heidi Klum la 49 de ani, mai sexy ca la 20

Heidi, superbă la Globurile de Aur din 2023

Heidi, superbă la Globurile de Aur din 2023

Culmea e că și neamțoaica de 49 de ani a fost poreclită The Body (la fel ca Elle Macpherson) după ce-a apărut, pentru prima dată, într-un show Victoria’s Secret! Chiar a creat o colecție de lenjerie intimă pentru vestitul brand, pe care a denumit-o The Body, după porecla primită la începutul carierei.

Dar se pare că Heidi nu e deloc perfecțiunea întruchipată! Piciorul ei stâng are un mic defect și valorează mai puțin decât cel drept. Nu spunem noi asta, din gelozie pură, ci clientul care i-a asigurat, la un moment dat, membrele inferioare. În 2004, piciorul drept al lui Klum a fost asigurat pentru 1,2 milioane de dolari, în timp ce stângul n-a primit mai mult de un milion. „Eram prin Londra și m-am dus într-un loc unde îți verifică picioarele. S-au uitat la ele și au descoperit că aveam o cicatrice cauzată de o tăietură mai veche, așa că un picior e mai valoros ca celălalt”, a explicat vedeta.

Dar, până la urmă, „imperfecțiunile” ei fizice i-au făcut rost de cariera fulminantă și de averea de 160 de milioane de dolari! Ce i se poate „reproșa” lui Heidi? Că a fost întotdeauna prea… voluptuoasă pentru high fashion! „N-are ce căuta pe podium! E prea greoaie și cu un bust prea mare! Plus că râde, tot timpul, cu gura până la urechi! Și asta numai avantgarde nu e! E doar comercial!”, le-a spus designerul german Wolfgang Joop celor de la GQ în 2009.

Deloc surprinzător, misoginul de Donald Trump nu i-a iertat nici el „defectele” în 2005, când a anunțat, în The New York Times, că Heidi „nu mai e de 10”. Plină de personalitate, Klum i-a dat fostului președinte american un răspuns pe măsura umorului care-o caracterizează. A postat pe Instagram un video în care apare purtând un tricou pe care a scris „9,99”.

Bun, dar cum își menține blondina frumusețea an după an? Heidi își începe fiecare zi cu un smoothie făcut din fructe, legume și două vitamine, care-i menține sănătatea pielii, a părului și-a unghiilor, și își face, în fiecare seară, o salată mare din legumele crescute în propria grădină.

Dar nimic nu se compară cu câte un Big Mac, cartofi prăjiți cu maioneză și Coca-Cola!”, spune cea care se laudă că ia trei mese principale pe zi, după lingura sfântă de oțet de mere băută pe stomacul gol, evident. „Festinul” ei zilnic se încheie la 6 PM, pentru că Heidi e o mare practicantă a postului intermitent. Îi place să alerge pe bandă, mai sare pe trambulină cu copiii, dansează cu ei seara sau își plimbă cățeii neapărat pe teren accidentat pentru un efort susținut. „Botox sau breton”, propune Heidi singurele opțiuni valabile pentru ea. Inutil să mai spunem c-a ales un breton bine stilizat la salon. E vizibil. Botoxul, chiar dacă ar exista, nu e deloc exagerat. Ci de bun simț. Ca pictorialele sexy pe care spune că le face ca să rămână relevantă în visele erotice ale bărbaților de pretutindeni.

Christie Brinkley, inexplicabil de tânără la aproape 70 de ani

Christie e vegetariană de 13 ani

Christie e vegetariană de 13 ani

Este mai în vârstă decât Heidi și Elle, dar și cea mai activă dintre ele. „Nu te opri din mișcat, ca să nu ruginești!” e motto-ul fostului model de aproape 70 de ani. Tot Christie (69) este cea care trișează cu câte un pahar de vin roșu seara sau niște ciocolată și bea cinci cafele în fiecare zi. Dar, culmea, tot de dragul unei siluete de vis, cofeina conferindu-i destulă energie pentru a face sport. Î

nainte de sală, bea pe stomacul gol o cană de apă caldă cu lămâie, la care adaugă ocazional ardei iute, pentru a-i pune sângele în mișcare. „Fie că-ți miști brațele de parcă ai înota sau iei niște pietre în mâini și mergi o anumită distanță cu ele, începi să transpiri și să respiri greoi”, ne propune ea câteva metode de-a arde calorii bune. „Când mă spăl pe dinți, îmi ridic de câteva ori piciorul. Când mă usuc pe păr, fac genuflexiuni”, a recunoscut Christie.

E vegetariană de la 13 ani și-o împătimită a nutriției, pe care o studiază cu patos pentru a găsi alternative acceptabile pentru proteina animală care-i lipsește cu desăvârșire din alimentație. „De-a lungul anilor, am fost vegană, macrobiotică și lacto-ovo vegetariană. N-am mai mâncat carne roșie sau de pasăre”, adaugă cu sinceritate. Și nici zahăr, că e mai distrugător decât toate catastrofele naturale din lume, încălzirea globală și atacurile teroriste la un loc. Glumim...

Însă secretul frumuseții nemuritoare a lui Christie nu constă numai într-o dietă restrictivă, ci în multitudinea de tratamente cosmetice existente pe piață. „Așa îmbătrânesc eu grațios! Ar fi de-a dreptul ridicol să ignor știința!” Cine-o poate contrazice pe diva care practică cu maximă convingere terapia cu ultrasunete, adică acea binecuvântare de lifting nechirurgical capabil să reducă instant ridurile?! De aici și chipul ei întinerit din ultima perioadă! La aproape 70 de ani, n-are piele flască și nici riduri accentuate, ceea ce e… fizic imposibil.

La fel de încântată folosește fillere, tratamente cu laser și de tonifiere a pielii, dar și niște baghete care-i sculptează, ca prin magie, gâtul, decolteul, fruntea, linia maxilarului, orice-i pare puțin șifonat. A făcut botox o singură dată, dar n-a fost de ea. Supraestimatul botox nu face decât să-i limiteze expresivitatea și flexibilitatea feței, iar ea se bazează pe zâmbetul ei cuceritor pentru a-și menține locul în lumina reflectoarelor.

De patru decenii încoace, top modelul își începe ziua cu o exfoliere a feței, după care își pregătește meniul-curcubeu de peste zi. „Cu cât mănânci mai multe culori pe zi, cu atât mai bine!”, ne explică Brinkley despre alimentația ei bogată în antioxidanți. Combinând mâncarea colorată cu procedurile cosmetice, Brinkley a obținut ce-a vrut – să înainteze în vârstă în condițiile ei. Destul de bine pentru modelul despre care mai-marii din modelling spuneau că o să expire până la 30 de ani, nu?

Foto: Getty Images, Profimedia

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Document secret rusesc obținut de Washington Post

3 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

4 Ucraina a încălcat „linia roșie nucleară” a Rusiei? / Culisele unui atac ucrainean asupra unei ținte-cheie din Rusia

5 Foarte interesante amănunte...