Secretul unei vieți fericite: concluziile unui studiu de 80 de ani

Secretul unei vieți fericite: concluziile unui studiu de 80 de ani

Un studiu al Universității Harvard, desfășurat pe parcursul a 80 de ani, a indicat faptul că nu realizările profesionale și exercițiile fizice ne fac viața fericită , ci relațiile bune, relatează INC.

Relațiile bune ne fac viața fericită. Foto: Pixabay (Arhivă)

Iată care sunt cele nouă sfaturi pentru o viață fericită:

Fă bilanț al relațiilor

Evaluează ce relații sunt importante pentru tine, care s-au dovedit mai puțin importante și care dintre ele ai dori să fie mai bune.

Coautorii studiului Harvard recomandă să vă gândiți la ce primiți, ce oferiți și la locul unde v-ați dori să fiți peste un an. În plus, este recomandat să scrieți totul, astfel încât să puteți privi înapoi peste 12 luni și să vedeți cum s-au îmbunătățit lucrurile.

Se pot întâmpla multe într-un an".

Dezvoltă relațiile ocazionale

Gândește-te la toate relațiile simple pe care le ai cu oamenii. Uneori, aceste relații evoluează. Alteori, ele rămân constante.

Fă-ți timp pentru conversații

Acesta este un obicei fantastic. Un studiu al Universității din Kansas sugerează că simplul act de a vorbi cu un prieten vă poate face mai fericit.

„Cu cât îți asculți mai mult prietenii, cu cât arăți mai multă grijă, cu cât îți faci timp să apreciezi opiniile celorlalți, cu atât te simți mai bine la sfârșitul zilei", a afirmat Jeffrey Hall, director al Laboratorului de Relații și Tehnologie din Kansas.

Bunătate

Fii amabil cu persoanele la care ții

Voluntariat

Pentru a dezvolta relații mai bune trebuie să facem voluntariat. Conform unor studii, femeile și bărbații care și-au făcut timp pentru a face voluntariat, chiar și doar câteva ore pe săptămână, au întâlnit mai mulți oameni, au format relații și s-au simțit mulțumiți de munca pe care o făceau.

Învață să prezinți scuze

Uneori, a dezvolta relații înseamnă a repara. Iar reperarea relațiilor înseamnă deseori să îți ceri scuze și să faci îmbunătățiri.

Pune întrebări

Iată ceva ce toată lumea de pe planeta Pământ are în comun. Tuturor ne place să vorbim despre noi înșine.

Dacă vrei să îmbunătățești o relație cu cineva, pune întrebări. În cazul în care o persoană caută un sfat, nu îi împărtăși părerea ta, ci pune întrebări care să îi ofere răspunsul corect.

Exprimați-vă dragostea

Există multe moduri de a iubi și multe de a vă exprima dragostea.

Riscuri

Relațiile implică riscuri, mai ales la început. Așadar, fiți dispuși să vi le asumați.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

2 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

3 VIDEO București 2024...

4 Așa o fi?

5 Misterioasa decizie a Armatei Chinei...