Sectorul 1: Șase copii de la centrul "Sfântul Nicolae", rămași fără medicație psihiatrică, au intrat în sevraj

Sectorul 1: Șase copii de la centrul "Sfântul Nicolae", rămași fără medicație psihiatrică, au intrat în sevraj

Șase copii de la Complexul de Servicii Sociale "Sfântul Nicolae", aflat în subordinea Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Sector 1, au intrat în sevraj pentru că au rămas fără tratament, în urma arestării preventive, la sfârșitul săptămânii trecute, a singurului medic psihiatru angajat în centrele sociale din Sectorul 1, a informat autoritatea locală prin intermediul unui comunicat.

"Medicul neuropsihiatru Ramona Gheorghe a fost arestată preventiv în cadrul dosarului deschis de procurori pentru mai mulți angajați ai Complexului de Servicii Sociale 'Sfânta Maria', care vizează presupuse fapte de rele tratamente aplicate minorului, abuz în serviciu și delapidare. În condițiile în care medicul Ramona Gheorghe era singurul specialist psihiatru angajat în centrele sociale din Sectorul 1, și acesta cu jumătate de normă, copiilor nu a avut cine să le mai prescrie medicația necesară pentru afecțiunile de care suferă. Ultimul control la copiii internați la Centrul 'Sfântul Nicolae' a fost făcut înainte de 23 iunie 2016, dată la care a început urmărirea penală față de medicul psihiatru, în condițiile în care, cel puțin o dată pe lună, copiii din toate centrele erau consultați de către aceasta", menționează Primăria Sectorului 1.

Primăria locală a precizat că, la ora transmiterii comunicatului, doi dintre cei șase copii intrați în sevraj erau internați la Spitalul Clinic de Psihiatrie "Prof. Dr. Alexandru Obregia", iar patru se aflau la Centrul "Sfântul Nicolae".

În centrele de copii și adulți tineri (până în 23 de ani) din Sectorul 1 există 93 de persoane care urmează tratament neuropsihiatric, dintre care 12 la Complexul 'Sfântul Nicolae'.

"Menționăm că, în afară celor șase copii de la Complexul 'Sfântul Nicolae', nu există riscul ca ceilalți minori să intre în sevraj pentru că aceștia au fost evaluați medical la date diferite și sunt sub medicație de specialitate", reiese din comunicat.

Primăria Sectorului 1 a anunțat că, în perioada următoare, se va încerca identificarea unor cabinete medicale de specialitate de pe piața liberă, unde minorii să fie consultați neuropsihiatric și să li se prescrie medicamentele de care au nevoie. Costurile consultației și tratamentului vor fi suportate de Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Sector 1.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

4 Nu le zice rău Ciucă...

5 „Lebăda neagră”, noul trend pe internet după prăbușirea podului din Baltimore. Ce teorii ale conspirației circulă pe rețelele sociale