Securitatea Europei este imposibilă fără restabilirea integrităţii şi suveranităţii Ucrainei (preşedinte ucrainean)

Securitatea Europei este imposibilă fără restabilirea integrităţii şi suveranităţii Ucrainei (preşedinte ucrainean)

Securitatea continentului european este imposibilă fără restabilirea integrităţii teritoriale a Ucrainei, a estimat joi preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski, a cărui ţară se teme de o invazie a Rusiei, relatează AFP.

"Securitatea globală în Europa este imposibilă fără restaurarea suveranităţii şi integrităţii teritoriale a Ucrainei", a declarat Zelenski într-o înregistrare video, în contextul în care Rusia a comasat zeci de mii de militari la frontiera cu Ucraina.

Peninsula ucraineană Crimeea a fost anexată în 2014 de Rusia, iar în Donbas, în estul Ucrainei, s-a declanşat din acelaşi an un război cu separatiştii proruşi care sunt susţinuţi militar şi financiar de Kremlin.

În contextul în care între occidentali şi Moscova continuă negocieri intense pentru a încerca să dezamorseze criza din jurul Ucrainei, fără rezultat tangibil pentru moment, Volodimir Zelenski a declarat că speră într-o "detensionare" a situaţiei.

"Sper că eforturile noastre comune, convorbirile noastre cu Federaţia Rusă vor duce la o detensionare la frontiera cu Ucraina şi la garanţii din partea Rusiei pentru pacea în Donbas", a subliniat el.AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Articol dubios despre România apărut în presa de la Budapesta...

2 Maneaua care a înnebunit planeta. Melodia este în centrul unei controverse uriaşe

3 Ce se întâmplă în China?

4 Sfidare fără precedent / Kazahstanul a vândut Statelor Unite 81 de avioane militare de fabricație sovietică, prin intermediul unor firme offshore!

5 VIDEO Cum a întâmpinat-o Ion Iliescu pe prima procuroare care cercetează Mineriada din 1990