Ședință a Biroului Permanent Național lărgit al PSD; urmează să fie anunțat noul ministru al Apărării

Ședință a Biroului Permanent Național lărgit al PSD; urmează să fie anunțat noul ministru al Apărării

Biroul Permanent Național lărgit al PSD se reunește marți, iar după această ședință ar urma să fie anunțat noul ministru Apărării care îl va înlocui pe Adrian Țuțuianu.

  Țuțuianu și-a dat demisia din funcție săptămâna trecută, invocând "proasta comunicare" pe subiectul plății sumelor aferente soldelor/salariilor militarilor.

"Marți avem un Birou Permanent Național lărgit, unde voi propune premierului, din partea partidului, un nume și ulterior să fie prezentat președintelui României", a declarat duminică liderul PSD, Liviu Dragnea.

El a precizat că, înainte de ședința BPN al PSD, propunerea va fi prezentată președintelui ALDE, Călin Popescu-Tăriceanu.

"Nu cred și nu văd ce criză e. La Armată este un ministru interimar, are toate competențele. Marți va fi propus un ministru plin, nu poate să fie nicio criză. Nici măcar o criză financiară, pentru că banii sunt suficienți la Ministerul Apărării. Joi, vineri ar trebui să fie pregătiți să facă plăți către angajați", a susținut Liviu Dragnea.

Premierul Mihai Tudose a acceptat demisia lui Țuțuianu și a precizat că nu sunt probleme la bugetul de stat, "sunt bani în toate ministerele" și că Guvernul urmează să facă o rectificare pozitivă.

"Ministerul de Finanțe a spus că acolo ceva se întâmplă greșit. Acea alocație de hrană pe care o primesc militarii nu este normal și corect să se dea în prima jumătate a lunii pentru toată luna, că este o plată în avans și recomandarea Ministerului de Finanțe este ca acea plată să se dea la sfârșitul lunii. Și de aici încolo unii au înțeles altceva", a explicat Tudose.

Ministerul Apărării anunțase că a dispus efectuarea, în 15 septembrie, a plății sumelor aferente soldelor/salariilor nete, fără contribuțiile individuale și impozit, în condițiile în care nu a fost făcută rectificarea bugetară pe acest an. Totodată, s-a menționat că între 21 și 25 septembrie va fi făcută plata sumelor reprezentând contribuțiile angajatorului și ale angajatului și impozitul pe venit.

Mandatul de ministru al Apărării este deținut interimar de vicepremierul Marcel Ciolacu .

Cel mai probabil, noul ministru al Apărării va fi desemnat din rândurile deputaților PSD din Comisia de Apărare.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 Citiți și voi cine s-a prezentat la prima recrutare de soldați organizată de MAPN în 2024

3 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

4 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

5 „Dacă voiai să câștigi nu era suficient doar să-ți petreci câteva ore cu un bărbat”