Ședință comună a Guvernelor României și Spaniei. Ciucă, discuții cu reprezentanții comunității românești

Ședință comună a Guvernelor României și Spaniei. Ciucă, discuții cu reprezentanții comunității românești

Guvernul României va avea miercuri, 23 noiembrie prima ședință comună cu Guvernul Regatului Spanie, la eveniment fiind prezenți premierul Nicolae Ciucă și mai mulțăi membri ai Executivului.

Guvernul României va avea o primă șefdință comună cu guvernul spaniol FOTO Arhivă

„Premierul Nicolae-Ionel Ciucă va participa miercuri, 23 noiembrie 2022, împreună cu mai mulți membri ai Cabinetului, la prima ședință comună a Guvernelor României și Regatului Spaniei, găzduită la Castellón de la Plana”, a informat conducerea Executivului într-un comunicat de presă.

Șeful Executivului român a transmis că evenimentul marchează „un moment cu valențe simbolice sporite, dintr-o dublă perspectivă”, fiind prima reuniune interguvernamentală comună și prefigurând și aniversarea, în 2023, a 10 ani de la stabilirea Parteneriatului Strategic româno-spaniol.

„Dincolo de a fi un partener strategic, Spania este și un prieten apropiat al României. De-a lungul anilor, am reușit să construim o relație bazată pe încredere reciprocă, pe un dialog politic substanțial, dinamic și pe o abordare constructivă și deschisă. Avem o cooperarea economică și sectorială dinamică și diversă. România și Spania au și abordări similare pe mai multe dosare strategice în context UE și NATO. În plus, legăturile noastre sunt și mai strânse datorită comunității foarte puternice, bine integrate și foarte active de aproape 1 milion de români care contribuie la dezvoltarea societății și economiei Regatului Spaniei”, a transmis premierul Nicolae Ciucă.

Potrivit sursei citate, „în marja ședinței comune vor fi semnate și o serie de Memorandumuri de Înțelegere privind cooperarea sectorială în arii precum muncă și protecție socială, consultări politice în domeniul afacerilor externe, pregătirea diplomaților, cultură, cooperarea în situații de urgență, agricultură și sănătate”.

De asemenea, în cadrul vizitei, premierul Nicolae Ciucă va avea mai multe întâlniri cu reprezentanți ai comunității românești din orașul gazdă al evenimentului.

La ședința comună a Guvernelor român și spaniol România a fi reprezentată de ministrul afacerilor externe, Bogdan Aurescu; ministrul apărării naționale, Angel Tîlvăr; ministrul dezvoltării, lucrărilor publice și administrației, Attila Cseke; ministrul muncii și solidarității sociale, Marius Budăi; ministrul sănătății, Alexandru Rafila; ministrul agriculturii și dezvoltării rurale, Petre Daea.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

3 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

4 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”