Şedinţă de guvern, fără greii UDMR. Kelemen, Tanczos şi Cseke sunt în concediu de odihnă

Şedinţă de guvern, fără greii UDMR. Kelemen, Tanczos şi Cseke sunt în concediu de odihnă

Încă de la începutul şedinţei de guvern a putut fi observat că liderii cu greutate ai UDMR sunt absenţi. În locul lui Cseke Attila (Dezvoltare) era un secretar de stat, Marin Ţole, iar în locul lui Tanczos Barna (Mediu), era Szep Robert, tot secretar de stat.

Singurul reprezentant al UDMR la nivel de miniştri era Novak Eduard, de la Ministerul Sportului. Potrivit declaraţiei de interese, Novak nu e nici măcar membru UDMR.

Primele informaţii ale „Adevărul” erau că Cseke Attila este de zilele trecute în concediu. Potrivit unor surse guvernamentale, până pe 12 ar fi acesta în concediu de odihnă. De asemenea, şi la Palatul Victoria circula zvonul că şi Kelemen Hunor era în concediu. În urma unei solicitări pentru un punct de vedere al Guvernului, Biroul de presă a precizat că vicepremierul Kelemen Hunor, dar şi miniştrii Cseke Attila şi Tanczos Barna, sunt în concediu de odihnă, iar conform prevederilor din Codul Administrativ, aceştia şi-au delegat atribuţiile.

Liderii UDMR sunt aşteptaţi cu explicaţii detaliate despre modul cum se raportează la scandalul generat de declaraţiile controversate ale lui Viktor Orban, inclusiv preşedintele Klaus Iohannis cerând ca reprezentanţii Uniunii să ia distanţă sau să spună dacă sunt de acord cu afirmaţiile premierului maghiar.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

4 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria

5 Așa o fi? /