Şedinţă operativă a ministrului Lucian Bode - cu conducerea MAI, şefii de structuri şi reprezentanţii prefecturilor

Şedinţă operativă a ministrului Lucian Bode - cu conducerea MAI, şefii de structuri şi reprezentanţii prefecturilor

Personalul operativ al Ministerului Afacerilor Interne (MAI) va verifica, în perioada următoare, modul de respectare a măsurilor de protecţie sanitară, inclusiv restricţiile impuse la nivelul localităţilor care se află în carantină, urmând să fie organizate filtre şi patrule mixte, astfel încât să se evite producerea de aglomerări şi evenimente nedorite, anunţă marţi MAI.

Potrivit unui comunicat al acestei instituţii transmis AGERPRES, măsurile menţionate au fost stabilite în cadrul unei şedinţe în sistem videoconferinţă, la care au participat ministrul Lucian Bode, conducerea ministerului, reprezentanţii prefecturilor şi cei ai structurilor centrale şi teritoriale ale MAI.

Bode a mulţumit întregului personal pentru mobilizare şi gestionarea misiunilor din perioada Crăciunului pentru prevenirea şi combaterea fenomenului infracţional, având în vedere inclusiv măsurile speciale impuse în contextul stării de alertă, a subliniat necesitatea continuării impunerii acestor măsuri şi intensificarea vigilenţei autorităţilor, în perioada următoare, în funcţie de situaţia existentă la nivelul fiecărui judeţ şi de specificul zonelor.

"Îmi exprim încrederea că efortul coordonat al tuturor structurilor Ministerului Afacerilor Interne va contribui semnificativ pe de o parte la menţinerea climatului de ordine şi siguranţă publică, iar pe de alta la efortul colectiv de prevenire şi limitare a efectelor pandemiei COVID - 19.", a subliniat la final ministrul Afacerilor Interne.

Totodată, ministrul a solicitat o atenţie deosebită cu privire la respectarea prevederilor legale privind comercializarea şi utilizarea articolelor pirotehnice.

O altă prioritate a efectivelor MAI o reprezintă însoţirea transporturilor de vaccin anti-COVID şi asigurarea măsurilor de ordine publică la centrele de vaccinare.

Ministrul Lucian Nicolae Bode a solicitat structurilor MAI să fie pregătite să intervină în sprijinul populaţiei în cazul producerii unor fenomene hidro-meteorologice severe.

El a atras atenţia ca personalul MAI să fie instruit corespunzător cu privire la misiunile pe care le are de îndeplinit, dar şi cu privire la conduita impusă de calitatea de angajat al MAI. A solicitat ca orice intervenţie să fie proporţională cu situaţia din teren şi astfel să se prevină producerea unor incidente. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

4 Nu le zice rău Ciucă...

5 „Lebăda neagră”, noul trend pe internet după prăbușirea podului din Baltimore. Ce teorii ale conspirației circulă pe rețelele sociale