Șef de gară din Grecia, arestat după cumplitul accident feroviar soldat cu zeci de morți VIDEO

Șef de gară din Grecia, arestat după cumplitul accident feroviar soldat cu zeci de morți VIDEO

Șeful de gară din Larissa, Grecia, a fost arestat după cumplitul accident feroviar, în care aproximativ 40 de oameni și-au pierdut viața, în urma ciocnirii unui tren de călători cu unul de marfă.

Șeful de gară este acuzat, printre altele, de ucidere din culpă, vătămare corporală din culpă și intervenție periculoasă în transportul vehiculelor, potrivit poliției.

Conform publicației locală Protothema, alți doi angajați de la autoritatea de trafic din Larissa au dat, de asemenea, declarații în acest caz.

Autoritățile nu au anunța, deocamdată, o cauză oficială a coliziunii dintre trenul de pasageri și cel de marfă. Specialiști citați de presa elenă vorbesc despre faptul că sistemele electronice de avertizare „nu mai funcționează de ani”, astfel că mecanicii de locomotivă nu pot fi avertizați în privința unei eventuale coliziuni.

„Niciun sistem de securitate, telecomandă şi semnale de circulaţie nu funcţionează. Acest oribil accident ar fi fost evitat dacă sistemele de securitate funcţionau”, a declarat și preşedintele sindicatului mecanicilor de tren OSE, Kostas Genidounias, pentru AFP.

Cele două trenuri au circulat pe același tronson de cale ferată

Un purtător de cuvânt al guvernului de la Atena a precizat că cele două trenuri au circulat „mai mulţi kilometri” pe același tronson de cale ferată înainte de a intra în coliziune.

Ultimul bilanț indică faptul că 38 de oameni și-au pierdut viața, dar este posibil ca numărul victimelor să crească.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 Se întâmplă lucruri? / Se strânge robinetul?

5 Dorel Vișan, premiat de Masonerie pentru prezența la Moscova...