Șef de gară din Grecia, arestat după cumplitul accident feroviar soldat cu zeci de morți VIDEO

Șef de gară din Grecia, arestat după cumplitul accident feroviar soldat cu zeci de morți VIDEO

Șeful de gară din Larissa, Grecia, a fost arestat după cumplitul accident feroviar, în care aproximativ 40 de oameni și-au pierdut viața, în urma ciocnirii unui tren de călători cu unul de marfă.

Șeful de gară este acuzat, printre altele, de ucidere din culpă, vătămare corporală din culpă și intervenție periculoasă în transportul vehiculelor, potrivit poliției.

Conform publicației locală Protothema, alți doi angajați de la autoritatea de trafic din Larissa au dat, de asemenea, declarații în acest caz.

Autoritățile nu au anunța, deocamdată, o cauză oficială a coliziunii dintre trenul de pasageri și cel de marfă. Specialiști citați de presa elenă vorbesc despre faptul că sistemele electronice de avertizare „nu mai funcționează de ani”, astfel că mecanicii de locomotivă nu pot fi avertizați în privința unei eventuale coliziuni.

„Niciun sistem de securitate, telecomandă şi semnale de circulaţie nu funcţionează. Acest oribil accident ar fi fost evitat dacă sistemele de securitate funcţionau”, a declarat și preşedintele sindicatului mecanicilor de tren OSE, Kostas Genidounias, pentru AFP.

Cele două trenuri au circulat pe același tronson de cale ferată

Un purtător de cuvânt al guvernului de la Atena a precizat că cele două trenuri au circulat „mai mulţi kilometri” pe același tronson de cale ferată înainte de a intra în coliziune.

Ultimul bilanț indică faptul că 38 de oameni și-au pierdut viața, dar este posibil ca numărul victimelor să crească.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Procuror cu mașină de 180.000 € trecută în declarația de avere / Familiile din DNA: Cât se câștigă la „birourile Kovesi”, din România

2 Dezvăluirile scandaloase de acum 15 ani despre Coldea și Băsescu se cam adeveresc...

3 Justiția din Ro a luat-o razna? Cum este posibil așa ceva?

4 Misterele Budapestei / Un fost parlamentar Fidesz ar avea dovezi despre modul în care guvernul Ungariei s-a implicat în România și a finanțat aspirațiil…

5 VIDEO Imagini greu de privit cu un șofer de TIR român...