Șef de serviciu secret din NATO: „Ucraina va câștiga”

Șef de serviciu secret din NATO: „Ucraina va câștiga”

La mai bine de 7 luni de la declanșarea războiului de către Vladimir Putin în Ucraina, deznodământul acestuia este încă imprevizibil, în ciuda diverselor declarații de ambele părți. Acum, Șeful Serviciului Secret al Estoniei, țară NATO, Mikk Marran, susține că ”Ucraina va câștiga” conflictul împotriva Rusiei.

Marran argumentează că motivația armatei ucrainene este una ridicată, iar contraofensiva recentă, care a eliberat mii de kilometri pătrați din teritoriul său ocupat de ruși este un lucru vizibil pe frontul de luptă, potrivit IB Times .

”Ucraina va câștiga. Ei trebuie să câștige deoarece pentru Ucraina este un război de independență. Nu este doar un conflict regional și de aceea militarii sunt foarte motivați”, a spus Mikk Marran, Șeful Serviciului de Informații Externe al Estoniei, pentru Yahoo News.

În ciuda predicției sale, Marran a avertizat asupra pericolului subestimării armatei ruse de a avansa și de a prelungi lupta.

”Nu ar trebui să subestimăm capacitatea lor (a rușilor -n.a.) de a continua atunci când alții ar renunța. Primii recruți care vor sosi, sau au ajuns deja, în zona de război sunt cele mai ușoare ținte pentru ucraineni, dar probabil va fi un fel de ciclul darwinist de evenimente. Cei care supraviețuiesc primelor luni vor învăța cum să facă treaba și vor deveni soldați mai buni”, a adăugat el.


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

3 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

4 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…