Șef din Agenția Domeniile Statului, acord cu DNA: 350.000 de euro pentru un contract de arendă a unui teren de 650 ha

Șef din Agenția Domeniile Statului, acord cu DNA: 350.000 de euro pentru un contract de arendă a unui teren de 650 ha

Marius Ionel Nuță, director în cadrul Agenției Domeniile Statului (ADS), a încheiat un acord de recunoaștere a vinovăției cu DNA după ce ar fi cerut 350.000 de euro unui om de afaceri pentru un contract de arendă. Procurorii propun o pedeapsă de trei ani cu suspendare.

Foto: Arhivă

Marius Ionel Nuță, director al Direcției Control, Reprezentanțe Teritoriale și Comunicare din cadrul Agenției Domeniile Statului (A.D.S.), este cercetat în stare de arest la domiciliu, pentru trafic de influență.

"În perioada ianuarie – martie 2023, inculpatul Nuță Marius Ionel, în calitatea menționată mai sus, ar fi pretins, pentru el și pentru alte persoane, de la un om de afaceri (martor în cauză), suma totală de 350.000 euro pentru „a-l ajuta” pe acesta din urmă să încheie cu ADS un contract de arendă pentru o suprafață de 650 ha de teren agricol, situat într-o comună din județul Giurgiu.

În contul aceleiași sume de bani, inculpatul i-ar mai fi promis omului de afaceri că îl va sprijini să concesioneze respectiva suprafață de teren pe o perioadă de 20 de ani, cu posibilitatea prelungirii pe încă 10 ani.

în contextul menționat mai sus, martorul i-ar fi remis inculpatului Nuță Marius Ionel suma de 90.000 lei, ce reprezenta o primă tranșă din suma pretinsă inițial.

Ulterior, cu toate „eforturile” depuse de inculpat, licitația privind arendarea terenului respectiv a fost câștigată de o altă persoană", transmite DNA.

Procurorii spun că, "în prezența avocatului, inculpatul a declarat expres că recunoaște comiterea faptei reținute în sarcina sa, acceptă încadrarea juridică pentru care a fost pusă în mișcare acțiunea penală și este de acord cu felul și cuantumul pedepsei aplicate, precum și cu forma de executare a acesteia, respectiv 3 (trei) ani închisoare cu suspendarea executării pedepsei pe durata unui termen de supraveghere de 4 (patru) ani".

Dosarul va fi soluţionat de Tribunalul Bucureşti.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Trăiește și cu amanta în casă și cu soția. Vrea să pară model pentru societate, dar el de fapt e cel mai mare escroc”

2 De citit...

3 Halep, dopată. Straniul caz al suplimentului contaminat. Nu a mai fost produs din 2018, dar a ajuns la Simona în 2022

4 S-a elucidat misterul tinerei moarte din Mamaia Nord. Este DJ Lalla, în vârstă de 34 de ani

5 Judecătorii și-au mărit ieri salariile, retroactiv. Statul va fi pus să plătească și dobânzi penalizatoare