Șefa "bandei amazoanelor" riscă ani grei de închisoare pentru crime odioase în Rusia

Procesul așa-numitei "bande a amazoanelor"- trei femei și un bărbat - acuzată că a ucis, uneori cu sălbăticie, cel puțin zece persoane între 2007 și 2013, a început joi la Rostov pe Don, în sud-vestul Rusiei, relatează agențiile de presă AFP și TASS.

Gruparea criminală a fost supranumită 'bandă amazoanelor' datorită prezenței a trei femei în cadrul acesteia. Ele își surprindeau victimele la ele acasă sau în mașină pe drumuri ocolite de țară înainte de a le ucide, uneori torturându-le, pentru a le deposeda de bunuri și valori.

Potrivit anchetatorilor, această grupare criminală a ucis cel puțin zece persoane, între care întreaga familie a șefului forțelor speciale din Nijni Novgorod (centru) — capul familiei, doi copii (un băiat și o fată) și pe soția acestuia—, în iulie 2009, pe un drum de țară aproape de Rostov pe Don. Acest caz a fost extrem de mediatizat la timpul respectiv în Rusia. Băiețelul de 7 ani a fost ucis cu un glonț în cap, în timp ce sora sa de 11 ani — cu 37 de lovituri de cuțit.

'Banda a operat în regiunile Stavropol și Rostov din iulie 2007 până în septembrie 2013 și se face vinovată de numeroase crime, tâlhării cu mână armată și trafic de arme', potrivit Comitetului de anchetă de pe lângă Parchetul General de la Moscova.

Primele crime au fost comise de Inessa Tarverdieva, o fostă infirmieră, și de concubinul femeii, Roman Podkopaiev, un dentist ucis într-un schimb de focuri cu poliția în timpul reținerii bandei în 2013.

După primele crime, celor doi li s-a alăturat fiica infirmierei, Victoria Tarverdieva. Un fost polițist și soția acestuia, Serghei și Anastasia Sinelnik, sunt judecați pentru complicitate în același dosar.

Considerată drept șefa bandei, Inessa Tarverdieva (49 de ani), arestată în urma unei operațiuni a poliției, în care fiica sa a fost rănită, la 8 septembrie 2013, riscă ani grei de închisoare pentru crimele comise.

AGERPRES

 

Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Judecați voi! / Ciolacu, singurul invitat la Ambasada Franței care nu a purtat mască de protecție

2 Rareş Bogdan pune degetul pe rană: „Vom asista la infectări în masă și asta din cauza incoerenței și inconștie…

3 Cică imaginile acestea ar fi de azi-noapte, din Senatul României

4 „Eu o să fiu acela care o să te îngroape lângă un porc într-un mormânt de piatră! / Un dement se angajează să-l …

5 Priviți, s-au dat de gol! / Protestatarii anti-COVID s-au oprit în fața Ambasadei Rusiei ca să aplaude