Șefa diplomației columbiene: Traficul de droguri din America Latină, cauzat de consumul din Europa și SUA

Șefa diplomației columbiene: Traficul de droguri din America Latină, cauzat de consumul din Europa și SUA

Va fi dificil pentru America Latină să oprească traficul de droguri atât timp cât consumul va rămâne atât de mare în Europa și Statele Unite, a acuzat joi ministrul de externe columbian María Ángela Holguín, în vizită în Panama, potrivit AFP.

"Sperăm că țările consumatoare vor avea de asemenea rezultate, deoarece atât timp cât va exista un atât de mare consum în SUA și Europa, ne va fi dificil (în America Latină) să ieșim din comerțul cu droguri", a insistat șefa diplomației columbiene într-o conferință de presă cu omoloaga sa din Panama, Isabel de Saint Malo.

Ea a răspuns astfel președintelui american Donald Trump, care a amenințat recent că nu va mai considera Columbia ca partener de încredere în lupta împotriva traficului de droguri.

Columbia și Panama "realizează aproape 70% dintre capturile de droguri din întreaga regiune", a afirmat ministrul de externe columbian.

"Este surprinzător să constatăm că o țară de mai la nord nu are rezultate mai bune", a adăugat ea, făcând referire implicit la Statele Unite.

Statele Unite sunt prima țară consumatoare de cocaină, un stupefiant produs în principal în Columbia, Peru și Bolivia.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

3 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

4 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”