Şefa FMI a spus că nu poate fi exclusă posibilitatea unei recesiuni globale

Şefa FMI a spus că nu poate fi exclusă posibilitatea unei recesiuni globale

Situaţia din economia globală este extrem de instabilă, iar recesiunea nu pot fi exclusă, a declarat miercuri într-un interviu acordat Reuters, directorul general al Fondului Monetar Internaţional (FMI), Kristalina Georgieva.

„Suntem într-o situaţie extrem de instabilă”, a spus ea. Răspunzând unei întrebări despre o posibilă recesiune globală. Şeful fondului a subliniat: „Riscul a crescut, aşa că acest lucru nu poate fi exclus”.

„Va fi un 2022 greu, dar probabil un 2023 [an] şi mai greu”, a adăugat şefa instituţiei financiare. „Riscurile de recesiune au crescut pentru 2023”. O încetinire a creşterii economice ar putea fi „preţul inevitabil”, având în vedere necesitatea urgentă de a restabili stabilitatea preţurilor, a spus ea.

Potrivit Georgieva, situaţia din economia globală „s-a înrăutăţit semnificativ” faţă de aprilie, când a fost publicat raportul relevant al FMI. Şeful fondului a explicat că acest lucru se datorează inflaţiei globale, ratelor mai mari ale dobânzilor, încetinirii creşterii economice din China şi sancţiunilor legate de situaţia din Ucraina. Ea a spus că în următoarele săptămâni, Fondul, pentru a treia oară în acest an îşi va reduce prognoza pentru creşterea economică globală în 2022, care este în prezent la 3,6%. Economiştii FMI continuă să calculeze indicatorii economici. Datele actualizate sunt de aşteptat să fie publicate la sfârşitul lunii.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Nu le zice rău Ciucă...

4 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

5 VIDEO Trebuie să vedeți asta! / Cine o avea interesul ca tot ce poate elimina Rusia din Ucraina să fie dat doar cu pipeta?