Șefi ai serviciilor de informații americane susțin că nu au fost niciodată supuși la presiuni din partea Casei Albe

Directorul serviciilor naționale de informații americane (DNI), Dan Coats, și directorul puternicei agenții de spionaj NSA, Mike Rogers, au declarat miercuri, în cadrul unei audieri în Senatul SUA, că nu au fost niciodată supuși la presiuni din partea Casei Albe în funcțiile lor actuale, cei doi fiind chestionați cu privire la posibila intervenție a președintelui Donald Trump în ancheta privind ingerințele Rusiei în alegerile prezidențiale americane, relatează AFP.

'Din momentul în care am devenit director al Agenției Naționale de Securitate (NSA) în urmă cu trei ani și jumătate, din câte îmi amintesc, nu mi s-a cerut niciodată să fac ceva ilegal, imoral, lipsit de etică sau nepotrivit și, din câte îmi amintesc, în aceeași perioadă, nu-mi amintesc să fi fost supus la presiuni pentru a face acest lucru', a declarat Mike Rogers în cadrul unei audieri în fața comisiei de informații a Senatului SUA, fără a comenta cu privire la acuzațiile referitoare la Donald Trump.
Dan Coats, directorul serviciilor naționale de informații, numit în funcție de Donald Trump, a declarat la rândul său că 'nu a fost niciodată supus la presiuni pentru a interveni în vreun fel pentru a oferi o direcție politică serviciilor de informații sau pentru a interveni într-o anchetă în curs de desfășurare'.
Cei doi oficiali au refuzat să vorbească despre conținutul conversațiilor pe care le-au avut cu Donald Trump.

Nici Dan Coats, nici Mike Rogers nu au vrut să comenteze asupra informațiilor recente publicate de Washington Post potrivit cărora președintele Donald Trump ar fi făcut presiuni asupra lor.

Prima dată, potrivit Washington Post, când le-a cerut să nege în mod public o înțelegere secretă între anturajul său și Moscova pentru a influența alegerile prezidențiale americane. A doua oară când i-a cerut lui Dan Coats să intervină pe lângă James Comey, pe atunci directorul FBI care a fost apoi demis, să abandoneze ancheta asupra lui Michael Flynn. Fostul consilier pe probleme de securitate națională a fost forțat să demisioneze pentru că a mințit în legătură cu relațiile sale cu oficiali ruși.

Dan Coats a ținut să precizeze că audierea este publică, dând de înțeles că ar putea vorbi cu parlamentarii într-o audiere cu ușile închise. 'În ceea ce privește chestiunile legate de serviciile de informații sau oricare alt subiect care a fost discutat' cu președintele american, 'părerea mea este că este nepotrivit ca eu să fac aceste lucruri publice', a spus Coats.

James Comey a anunțat public în martie — când încă se afla la conducerea FBI — că atunci conducea o investigație în legătură cu o posibilă 'coordonare' anul trecut, inclusiv în timpul campaniei prezidențiale, între apropiații lui Donald Trump și oficiali ruși, acuzații ce au fost respinse întotdeauna ferm de liderul de la Casa Albă.

AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Dăncilă la DNA? Ițele scandalului Tarom duc la vârful guvernului și PSD! „Cuc s-a dus la ordin acasă la direct…

2 Info / Gâdea, notificat de noua șefă a Parchetului European să achite daunele morale de 300.000 de lei

3 Nou scandal în PSD! Păcăliții vor să dea în judecată partidul! Dăncilă a aprobat ca doar Plumb să primească ba…

4 Dăncilă, la DNA! Documentul care aruncă în aer PSD! Dragnea o reclamă pe Dăncilă că a fraudat banii UE și nu i…

5 Ce au convenit Orban și Iohannis la ședința de azi. Favoriții momentului la ministerele Justiției, Internelor,…

recomandări

Te ia DNA: Gavrila Laurentiu

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Faceți cunoștință cu Grumpy cat japoneză, care e chiar mai grumpy decât originala