Șefii armatei ucrainene explică situația de la Bahmut: Forțele Kievului au format un semicerc în jurul orașului

Șefii armatei ucrainene explică situația de la Bahmut: Forțele Kievului au format un semicerc în jurul orașului

Comandantul Forțelor Terestre ale armatei ucrainene a vorbit, duminică, 21 mai, despre starea de fapt în punctele fierbinți ale orașului Bahmut. „Apărarea părții controlată de armata ucraineană nu își pierde relevanța“, a spus comandantul Forțelor Terestre ale armatei ucrainene, general-colonelul Oleksandr Sîrski, pe contul său de Telegram.

Kievul a explicat cum stă de fapt situația la Bahmut FOTO Arhivă

Comandantul Forțelor Terestre ale armatei ucrainene a vorbit, duminică, 21 mai, despre starea de fapt în punctele fierbinți ale orașului Bahmut. „Apărarea părții controlată de armata ucraineană nu își pierde relevanța“, a spus comandantul Forțelor Terestre ale armatei ucrainene, general-colonelul Oleksandr Sîrski, pe contul său de Telegram.

"În ciuda faptului că în prezent controlăm o mică parte din Bahmut, importanța apărării acestuia nu își pierde relevanța. Ne oferă posibilitatea de a intra în oraș în cazul unei schimbări a situației. Și acest lucru se va întâmpla cu siguranță", spuse cel mai temut comandant ucrainean care i-a oprit pe ruși din înaintarea spre Kiev și i-a bătut la Harkov și Herson.

Continuăm să avansăm pe flancuri în suburbiile Bahmut și de fapt ne apropiem de încercuirea tactică a orașului. Acest lucru ne va permite să controlăm toate clădirile înalte ocupate de inamic și să le distrugem treptat. Acest lucru privează inamicul de controlul abordărilor spre oraș și ne oferă câteva avantaje tactice. „În timpul întâlnirilor cu comandanții, am analizat în detaliu acțiunile noastre și ordinea de distrugere a inamicului. Prin urmare, continuăm apărarea. Situația este dificilă, dar sub control, ", a adăugat Sirski.

Armata Ucrainei a format un semicerc la Bahmut şi menţine controlul asupra unei părţi a oraşului

Armata ucraineană a format la Bahmut un semicerc şi continuă să mențină controlul asupra unei părți a orașului – a anunţat, duminică, 21 mai, ministrul adjunct al apărării de la Kiev, Hanna Maliar. Potrivit acesteia, ruşii nu au putut să încercuiască Bahmutul și au pierdut o parte din „înălțimile dominante” din jurul orașului.

Între timp, militarii ucraineni continuă să avanseze în suburbii de-a lungul flancurilor, ceea ce face dificilă rămânerea trupelor ruse în Bahmut. „Trupele noastre au luat orașul într-un semicerc, ceea ce ne oferă posibilitatea de a distruge inamicul. Prin urmare, inamicul, în acea parte a orașului pe care o controlează, trebuie să se apere” – a explicat Maliar. Potrivit acesteia, la Bahmut, Forțele Armate ale Ucrainei continuă să mențină controlul asupra instalațiilor industriale și de infrastructură și asupra sectorului privat din cartierul „Litak”.

Biden: Rușii au pierdut peste 100.000 de soldați la Bahmut

În Bahmut, rușii au pierdut peste 100.000 de soldați, a spus președintele american Joe Biden în timpul unei conferințe de presă după summitului G7 din Japonia .

„Vorbesc despre Bahmut – dacă l-au pierdut sau nu. Adevărul este că Rusia a suferit pierderi de peste 100.000 de oameni în Bahmut. Va fi dificil să-i înlocuiască. Nu contează dacă este ocupat sau nu, nu au mai rămas multe clădiri. Acesta este un oraș semnificativ distrus”, a spus președintele american.

Potrivit acestuia, a fost posibilă „încercuirea” multor trupe rusești în oraș, inclusiv mercenari ai „Wagner”.

Pe 20 mai, șeful companiei militare private ruse Wagner, Evgheni Prigojn, a afirmat că mercenarii săi ar controla întregul teritoriu al lui oraşului Bahmut. Informația respectivă a fost dezmințită imediat de purtătorul de cuvânt al Grupului de Forțe „Est” al armatei ucrainene, Serhi Cerevati. După scurt timp, ministrul adjunct al apărării de la Kiev, Hanna Maliar, a declarat că, în pofida situației critice din oraș, soldații ucraineni continuă să țină apărarea la Bahmut.

În timpul vizitei la summitul G7 de la Hiroshima, președintelui ucrainean, Volodimir Zelenski, i-a fost adresată o întrebare legată de afirmaţia lui Prigojin privind cucerirea Bahmutului, liderul ucrainean negând că ruşii ar deţine controlul asupra oraşului. Presa occidentală, însă, a interpretat greșit afirmaţia președintelui, scriind că Zelenski ar fi sugerat că armata sa ar fi pierdut controlul asupra Bahmutului.

Ulterior, secretarul de presă al lui Zelenski, Serhi Nikiforov, a negat informaţia difuzată de presa occidentală. După cum a notat Nikiforov, răspunzând la o întrebare a jurnaliştilor despre anunţul ruşilor că ar fi capturat deja Bahmutul, preşedintele Zelenski a răspuns: „Cred că nu”. Agenţia Reuters, însă, a transmis că, atunci când a fost întrebat dacă Bahmutul rămâne sub controlul Ucrainei, Zelenski a răspuns în felul următor: „Cred că nu. Astăzi, Bahmutul este doar în inimile noastre”.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 O profesoară de Română care susține că „Luceafărul“ lui Eminescu este roman, greu de demis

2 De citit analiza lui Adrian Năstase despre războiul din Ucraina

3 În ce circumstanțe a murit liderul interlop Costel Corduneanu

4 Surprinzător, unul dintre experții de top ai Chinei anunță înfrângerea Rusiei în Ucraina

5 VIDEO Filmare cu camarila lui Nicușor Dan, în frunte cu „bobinatorul” primarului, controversatul afacerist Matei Păun, în timp ce caută un sediu de ca…