Şeful adjunct al Poliţiei oraşului Mioveni, cercetat penal sub control judiciar de DNA

Şeful adjunct al Poliţiei oraşului Mioveni, cercetat penal sub control judiciar de DNA

Marius Ovidiu Aioanei, adjunct al şefului Poliţiei oraşului Mioveni din cadrul IPJ Argeş, este urmărit penal de DNA, sub control judiciar, pentru comiterea infracţiunii de efectuare de operaţiuni financiare, ca acte de comerţ, incompatibile cu funcţia, atribuţia sau însărcinarea pe care o îndeplineşte o persoană ori încheierea de tranzacţii financiare, în scopul obţinerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri ori alte foloase necuvenite.

Potrivit unui comunicat al DNA, în perioada ianuarie 2017 - mai 2021, Marius Ovidiu Aioanei, în calitate de ofiţer de poliţie şi ulterior adjunct al şefului Poliţiei oraşului Mioveni, s-a implicat, în mod direct, în activitatea economică a două firme, acţionând în numele acestora ca un administrator în fapt, desfăşurând, astfel, acte de comerţ. Aceste activităţi erau incompatibile cu funcţia de ofiţer de poliţie.

Concret, Marius Ovidiu Aioanei reprezenta societăţile comerciale la încheierea unor contracte, se ocupa de achiziţiile de bunuri şi servicii, de onorarea comenzilor către clienţi, stabilea preţurile de achiziţie; negocia contractele de livrări şi achiziţii, plata facturilor fiscale, ţinea evidenţa camerelor închiriate şi rezervate prin intermediul aplicaţiei booking.com, a comenzilor şi plăţilor efectuate către agenţii economici şi negocia preţurile acestora, dispunea plata drepturilor salariale cuvenite angajaţilor.

Pe lângă aceste activităţi, ofiţerul de poliţie s-a ocupat şi de promovarea pe reţelele de socializare a afacerilor pe care le controla.

Pe timpul cât se află sub control judiciar, poliţistul trebuie să respecte o serie de obligaţii, între care: să nu părăsească limita teritorială a ţării, decât cu încuviinţarea prealabilă a procurorului; să nu comunice direct sau indirect, pe nicio cale, cu persoanele menţionate în ordonanţa de dispunere a controlului judiciar; să nu desfăşoare activitatea în exercitarea căreia a săvârşit fapta.

Procurorii anticorupţie au efectuat, joi, percheziţii domiciliare în şase locaţii situate pe raza judeţului Argeş, din care una este sediul unei instituţii publice, restul reprezentând domiciliile unor persoane fizice şi sediile unor societăţi comerciale.

În cauză, procurorii au beneficiat de sprijin de specialitate din partea Direcţiei Generale Anticorupţie. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...