Șeful Cancelariei Prezidențiale și ambasadorul României în SUA, invitați la Centrul pentru Analiza Politicilor Europene din Washington

Șeful Cancelariei Prezidențiale și ambasadorul României în SUA, invitați la Centrul pentru Analiza Politicilor Europene din Washington

Șeful Cancelariei Prezidențiale, Dan Mihalache, a fost invitat special al mesei rotunde 'Looking Ahead 2016: Developments in Romania and the Region', organizată de Centrul pentru Analiza Politicilor Europene (Center for European Policy Analysis - CEPA). Evenimentul a fost moderat de Wess Mitchell, președintele CEPA.

Potrivit unui Comunicat al Ambasadei României în Statele Unite ale Americii, în cadrul discuțiilor, Dan Mihalache a arătat că România intenționează să valorifice atuurile de care dispune — una dintre cele mai ridicate rate de creștere economică din Europa, stabilitatea politică și absența extremelor politice, progresele remarcabile în consolidarea statului de drept și combaterea corupției — în promovarea pozițiilor sale în cadrul UE, NATO și în regiune.

'Trebuie menținută atenția asupra Mării Negre și contracarate amenințările din zonă. După cum au fost reiterate și la reuniunea la nivel înalt a Aliaților din flancul estic, de la București din 2015, asigurarea securității NATO rămâne la fel de importantă pe flancul estic ca pe flancul sudic', a afirmat șeful Cancelariei Prezidențiale, Dan Mihalache.

Șeful Cancelariei Prezidențiale a fost însoțit de ambasadorul României în Statele Unite ale Americii, George Cristian Maior. Cu această ocazie, ambasadorul George Cristian Maior a subliniat faptul că România rămâne un susținător ferm al relației transatlantice, obiectiv susținut de majoritatea populației.

La rândul sau, președintele CEPA, Wess Mitchell, a subliniat importanța strategică esențială pentru Europa și SUA a Mării Negre, un element cheie în ecuația energetică a regiunii, marcată însă de riscuri de securitate ridicate.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Horoscop luni, 18 martie. O zodie va fi trădată de cineva drag. Peștii vor avea parte de o surpriză

2 VIDEO Milionarul cu șase clase, o nouă aroganță

3 VIDEO Aproape interesant...

4 România construiește cea mai mare bază NATO din Europa

5 Pescobar a angajat-o pe noua Larisa