Șeful CIA dezvăluie angajamentul din trecut al Chinei față de parteneriatul cu Rusia

Șeful CIA dezvăluie angajamentul din trecut al Chinei față de parteneriatul cu Rusia

Cu toate acestea, William Burns consideră că prietenia dintre Moscova și Beijing nu este una fără limite.

William Burns. Foto: Profimedia

China rămâne angajată în cooperarea cu Rusia. Această opinie, după cum a scris jurnalista CBS Olivia Gazis pe pagina sa de Twitter, a fost exprimată joi de directorul Agenției Centrale de Informații a SUA (CIA), William Burns.

După cum a explicat Gazis, șeful serviciului de informații a vorbit la un eveniment la Universitatea Georgetown. „[Potrivit Burns,] ei rămân „angajați” în parteneriatul lor, în ciuda faptului că nu sunt „foarte dispuși” să ofere [Rusiei], de exemplu, arme letale”, a spus jurnalista.

Potrivit Reuters , șeful CIA a declarat că ar fi o greșeală să subestimăm angajamentul Beijingului și Moscovei față de cooperarea lor bilaterală. În același timp, după punctul de vedere al lui Burns, prietenia dintre China și Rusia nu este absolut nelimitată.

Președintele rus Vladimir Putin, în timpul vizitei sale la Beijing din 4 februarie 2022, la o întâlnire cu președintele chinez Xi Jinping, a discutat despre dezvoltarea și consolidarea în continuare a relațiilor bilaterale, precum și despre coordonarea acțiunilor pe arena internațională și dezvoltarea unor abordări comune ale problemelor stringente și a provocărilor la adresa securității globale. În urma unei conversații care a durat mai bine de două ore și jumătate, liderii au adoptat o declarație comună în care subliniază că prietenia dintre Rusia și China „nu are granițe” și „nu există zone interzise” în cooperarea lor. Documentul notează că Moscova și Beijingul se opun extinderii în continuare a NATO și solicită alianței să abandoneze abordările Războiului Rece.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

4 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria

5 Așa o fi? /