Șeful CJ Cluj: PNL trebuie să iasă de la guvernare în măsura în care guvernarea nu ține cont de prioritățile liberale

Șeful CJ Cluj: PNL trebuie să iasă de la guvernare în măsura în care guvernarea nu ține cont de prioritățile liberale

Alin Tișe, președintele CJ Cluj, susține că partidul său trebuie să ia în considerare ieșirea de la guvernare, dacă PSD va ignora solicitările formațiunii liberale pe zona de fiscalitate.

Alin Tișe, șeful CJ Cluj FOTO Facebook Tișe

Guvernul PNL - PSD sau PSD - PNL. Oricum le-ai ordona, Guvernul este bipartid! Guvernarea trebuie să se abțină de la măsuri care lovesc direct în electoratul unuia sau altuia dintre partide. Creșterea fiscalității lovește direct în electoratul PNL. Și condamnă România la o criză profundă și recesiune”, a scris pe pagina sa de Facebook Alin Tișe.

Susținerea economiei reale presupune susținerea mediului de afaceri și nicidecum fiscalitatea crescută. Asta echivalează practic cu scoaterea PNL de la guvernare! PNL trebuie să iasă de la guvernare în măsura în care guvernarea nu ține cont de prioritățile liberale și mărește fiscalitatea. Nu, nu am discutat în partid asta. Este ceea ce gândesc și ce aș face eu, dar partidul gândește cu mintea altora”, completează liderul PNL din teritoriu.

Este primul lider cu greutate care vorbește cu subiect și predicat de ieșirea de la guvernare în contextul neînțelegerilor dintre PNL și PSD, pe care liderii celor partide încearcă să le aplaneze.

Coaliția, pe un butoi de pulbere

Tensiunea în Coaliție a ajuns la cote maxime după ce premierul Marcel Ciolacu a anunțat că ar putea să-și dea demisia, dacă PNL nu acceptă trecerea pachetului fiscal, fiind lansate atacuri din ambele partide ale Puterii.

Premierul României a anunțat că la nivelul discuțiilor din Coaliție, cele două forțe au agreat 99% din măsurile pe zona bugetară, dar și majoritatea măsurilor pe partea de fiscalitate . Marcel Ciolacu a subliniat că PNL trebuie să accepte și unele măsuri mai dure din zona de taxare și impozite, aceasta fiind soluția corectă. „Dacă nu se înțeleg aceste lucruri (n.r. - referitoare la pachetul pe măsurile fiscale), eu îmi pun mandatul pe masă și ne întoarcem la români. Am și eu răbdarea mea, cum e și corect. Sunt un om foarte răbdător, foarte echilibrat“, a afirmat Marcel Ciolacu, într-un interviu pentru Aleph News.

Prim-vicepreședintele PNL, Rareș Bogdan, l-a ironizat pe șeful PSD. „Marcele, nu ești nici Mihai Viteazu, nici Ștefan cel Mare și nici Alexandru Ioan Cuza, adică niște oameni de stat care au intrat în conștiința și istoria românilor și a României, ci ești doar președintele trecător al PSD“, i-a transmis liberalul, într-o reacție pentru Digi24. „A conduce România nu înseamnă să interpretezi o piesă de teatru în care la un moment dat greșești o replică și te superi pe spectatori și ameninți că pleci de pe scenă“, a completat Rareș Bogdan, care a subliniat că „PNL nu se închină și nu se apleacă“ în fața lui Ciolacu.

La beregata lui Rareș Bogdan a sărit eurodeputatul Mihai Tudose, care este și vicepreședinte al PSD. „Stimate aliat galben, situaţia e următoarea: ori faceţi rost de o poziţie constructivă şi împreună redresăm ţara… ori ne întoarcem la popor şi vedem cum faceţi atunci când zăngăniţi potcoavele şi lumea vă va întreba ce aţi făcut cu calu’!“, a precizat Tudose, referitor la atacul lui Rareș Bogdan la adresa lui Ciolacu.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 Rusia susține că Kim Jong-un va fi asasinat

5 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?