Șeful Consiliului rus de Securitate: SUA încearcă să slăbească la maxim Rusia și sunt gata să meargă până la dezintegrarea ei

Șeful Consiliului rus de Securitate: SUA încearcă să slăbească la maxim Rusia și sunt gata să meargă până la dezintegrarea ei

Moscova a acuzat marți SUA că încearcă, prin toate mijloacele, să slăbească Rusia și că sunt gata să meargă până la dezmembrarea Federației Ruse pentru a-și atinge acest scop. ''Ei (americanii) vor să slăbească la maxim țara noastră. Nu este exclus atingerea acestui obiectiv și pe calea dezmembrării Federației Ruse. Aceasta le-ar permite Statelor Unite accesul la resursele bogate, pe care, după ei, Rusia le deține pe nedrept'', a declarat secretarul Consiliului rus de Securitate, Nikolai Patrușev, citat de lenta.ru .

În același timp, Nikolai Patrușev, fost șef al serviciilor de securitate ruse (FSB, fost KGB), a declarat că Rusia nu pretinde la un rol de superputere și că țara sa nu dorește să domine lumea. ''Înțelegem, desigur, faptul că Rusia este doar o parte din fosta Uniune Sovietică și nu pretinde la rolul de superputere. Spre deosebire de SUA, Rusia nu dorește să domine lumea'', a declarat Patrușev, potrivit gazeta.ru .

El a ținut să adauge că aceasta nu înseamnă că Rusia nu are interese naționale, pe care este obligată să le apere, în special printr-o politică externă eficientă.

De amintit că, în noua strategie de securitate națională, semnată de președintele Vladimir Putin la sfârșitul lunii decembrie 2015, SUA sunt menționate printre amenințările la adresa securității naționale a Rusiei. Același document prevede că una dintre prioritățile Rusiei în perspectivă pe termen lung este aceea de a întări statutul ei de una din cele mai importate puteri ale lumii.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

5 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria