Şeful de cabinet al lui Biden vrea să demisioneze după „perioada istovitoare“ alături de președinte

Şeful de cabinet al lui Biden vrea să demisioneze după „perioada istovitoare“ alături de președinte

Şeful de cabinet al preşedintelui american Joe Biden, Ron Klain, ar urma să demisioneze după doi ani în care a ocupat această funcție la Casa Albă.

Ron Klain a lucrat cu mai mulţi preşedinţi ai SUA FOTO Profimedia

Ron Klain "le-a mărturisit colegilor săi de la alegerile intermediare din noiembrie că, după o perioadă istovitoare şi neîntreruptă alături de Biden, datând din campania din 2020, este gata să treacă la altceva", potrivit New York Times,

Plecarea acestui colaborator care deţine una dintre funcţiile cele mai apropiate de preşedinte ar putea interveni după discursul anual al lui Joe Biden privind Starea Uniunii, programat pentru 7 februarie.

Ron Klain ar urma să demisioneze într-un moment crucial al mandatului. Cel de-al 46-lea preşedinte al Statelor Unite, în vârstă de 80 de ani, ar putea anunţa oficial în săptămânile următoare că va candida pentru funcţia de preşedinte în 2024, în timp ce marele său rival republican Donald Trump, în vârstă de 76 de ani, şi-a depus deja candidatura .

Ron Klain, în vârsta de 61 de ani, a fost şef de cabinet al vicepreşedintelui Al Gore din 1995 până în 1999, apoi al vicepreşedintelui Joe Biden din 2009 până în 2011. În timpul mandatului lui Barack Obama, el a fost coordonator de răspuns al Casei Albe la criza provocată de virusul Ebola.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Horoscop vineri, 3 mai 2024. Cei din zodia Berbec fac o schimbare în viață, iar Scorpionii ignoră sfatul partenerului

2 Schimbarea importantă făcută de Loteria Română în Săptămâna Mare

3 Ucraina contraatacă și face ravagii pe tronsonul de cale ferată Moscova–Kursk

4 VIDEO Cea mai mare afacere a Securității / „Era o adevărată fabrică de bani. Nu știu dacă mai era cineva în România acelor ani care să câștige atât de m…

5 S-a dat „liber la Rusia”? / „Sunt deja țări care au furnizat Ucrainei aceste arme fără condiții”