Șeful DGIPI, Rareș Văduva, va fi înlocuit din funcție

Șeful DGIPI, Rareș Văduva, va fi înlocuit din funcție

Șeful DGIPI, Rareș Văduva, va fi înlocuit luni din funcție, a declarat, pentru AGERPRES, purtătorul de cuvânt al Guvernului, Liviu Iolu.

"Domnul Rareș Văduva, secretar de stat în MAI, va fi înlocuit de premierul Dacian Cioloș în cursul acestei zile", a precizat Iolu.

Potrivit acestuia, înlocuitorul lui Rareș Văduva urmează să fie anunțat.

Rareș Văduva a fost numit în această funcție printr-o decizie a premierului Dacian Cioloș, publicată, pe 10 februarie, în Monitorul Oficial.

Luni dimineață, Rareș Văduva s-a prezentat la DNA pentru a fi audiat într-un dosar de corupție. Potrivit unor surse judiciare, Rareș Văduva este urmărit penal pentru abuz în serviciu, favorizarea făptuitorului și obstrucționarea justiției.

Sursele citate au arătat că acuzațiile au legătură cu o cauză disjunsă din dosarul în care a fost trimis în judecată fostul ministru de Interne Gabriel Oprea.

Avocatul lui Rareș Văduva, George Pop, a declarat, la ieșirea de la DNA, că în momentul de față are loc o anchetă, însă nu poate da detalii din aceasta. "În momentul de față se află în derulare o anchetă. Nu putem să dăm niciun fel de detalii. (...) Urmează să ne arătăm o anumită poziție în acest sens, cât privește detaliile cu privire la o anchetă aflată în derulare nu sunt în măsură eu să vă comunic niciun fel de informații", a spus avocatul.

AGERPRES/(A — autor: Mădălina Cerban, editor: Andreea Rotaru, editor online: Ada Vîlceanu)


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

4 Nu le zice rău Ciucă...

5 „Lebăda neagră”, noul trend pe internet după prăbușirea podului din Baltimore. Ce teorii ale conspirației circulă pe rețelele sociale