Şeful DIICOT: Astăzi nu am desfăşurat nicio percheziţie domiciliară

Şeful DIICOT: Astăzi nu am desfăşurat nicio percheziţie domiciliară

Şeful DIICOT Felix Bănilă a declarat că procurorii nu au efectuat miercuri nicio percheziţie domiciliară în dosarul uciderii celor două fete în Caracal, iar cercetarea la faţa locului trebuie făcută în prezenţa lui Gheorghe Dincă.

"Astăzi nu am desfăşurat nicio percheziţie domiciliară nicăieri, pentru că ar fi trebuit să o desfăşurăm cu autorizarea judecătorului şi nu s-a solicitat aşa ceva. Cercetarea la faţa locului cu siguranţă va fi reluată, pentru că ea nu este finalizată. Fiind vorba despre o cauză care se desfăşoară cu un inculpat aflat în arest preventiv, cercetarea la faţa locului trebuie reluată în prezenţa dumnealui şi a apărătorului său. Dacă poate fi adus, trebuie adus, pentru că nu putem să ne asumăm riscul de a genera suspiciunea că am planta noi nişte probe", a spus Bănilă într-o conferinţă de presă.

Miercuri, Gheorghe Dincă a fost adus la Spitalul Penitenciarului Jilava, pentru a fi supus unui control medical şi unei expertize psihiatrice.

Răspunzând unei întrebări, Bănilă a explicat că, din probele biologice strânse de pe teren, s-a stabilit prezenţa fetei de 15 ani, Alexandra, atât în maşina lui Gheorghe Dincă, cât şi în casa acestuia.

Bănilă a adăugat că gropile din curtea casei lui Gheorghe Dincă nu au fost săpate de curând.

"Din planşele fotografice rezultă că nu ar fi vorba de nişte gropi săpate cu foarte puţin înainte, sunt nişte tuburi betonate, amplasate în curtea inculpatului. Există un canal confecţionat se pare cu mult timp anterior, pentru a-l ajuta în a repara anumite autovehicule, însă în acesta nu a fost identificat nimic", a afirmat şeful DIICOT. AGERPRES/(A - autor: Eusebi Manolache, editor: Cătălin Alexandru, editor online: Adrian Dădârlat)


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

3 Piedone este pe punctul de a pierde inclusiv Sectorul 5... E disperare mare printre acoliții lui... Deh, s-a schimbat joaca...

4 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

5 Surprize în noul sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro