Șeful diplomației israeliene și omologul său palestinian, invitați la reuniunea de urgență de miniștrilor de Externe din UE

Șeful diplomației israeliene și omologul său palestinian, invitați la reuniunea de urgență de miniștrilor de Externe din UE

Ministrul de Externe al Israelului Eli Cohen şi omologul său din cadrul Autorităţii Palestiniene Riyad Al-Maliki au fost invitaţi să participe la reuniunea de urgenţă a miniştrilor europeni de Externe de marţi pentru a discuta situaţia din Israel şi din regiune, a declarat şeful diplomaţiei UE, Josep Borrell.

Josep Borrell FOTO EPA-EFE

„I-am invitat pe ministrul israelian de Externe să participe la reuniunea miniştrilor de Externe ai UE pe care am convocat-o în această după-amiază. L-am invitat, de asemenea, pe ministrul de Externe al Autorităţii Palestiniene Maliki să ia cuvântul şi să prezinte punctele de vedere ale Autorităţii Palestiniene”, a postat Borrell pe platforma de social media X.

Miniştrii de Externe ai UE se vor întâlni la Muscat, în Oman, unde o reuniune a acestora cu omologii lor din ţările Consiliului de Cooperare a Golfului era deja programată să aibă loc. Unii miniştrii vor participa în persoană, alţii prin videoconferinţă, transmite Reuters, potrivit Agerpres .

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?

5 Rusia susține că Kim Jong-un va fi asasinat