Șeful Erste: Tinerii, cei mai afectați în cazul adoptării proiectului Legii dării în plată

Șeful Erste: Tinerii, cei mai afectați în cazul adoptării proiectului Legii dării în plată

Trimisul special al AGERPRES, Mihaela Dicu, transmite: Proiectul Legii dării în plată, dacă va fi adoptat, va avea efecte extrem de negative pe termen lung asupra viitorului tinerilor din România, va crește rata dobânzii, iar băncile vor trebui să solicite garanții mai mari, a avertizat, vineri, Andreas Treichl, directorul general al Erste Group, banca mamă a BCR.

"Va fi aproape imposibil pentru cei care nu au venituri ridicate — și în special pentru tineri — să-și construiască sau să-și cumpere case, în cazul adoptării Legii dării în plată", a afirmat șeful grupului bancar austriac, într-o conferință de presă organizată la Viena.

Treichl și-a exprimat speranța că Parlamentul României nu va adopta o astfel de legislație, "care nu îi protejează pe consumatori".

Și Banca Centrală Europeană a avertizat, recent, că introducerea de măsuri cu efect retroactiv, precum proiectul de lege privind darea în plată, riscă să compromită siguranța juridică și nu respectă principiul așteptărilor legitime.

De asemenea, consideră reprezentanții instituției bancare, adoptarea proiectului de Lege a dării în plată ar conduce la o deteriorare a încrederii investitorilor străini, deoarece s-ar observa o creștere a nesiguranței juridice și a riscului de țară.

AGERPRES

 

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Când intervine FBI e groasă / Amănunte sulfuroase din dosarul DNA care-l vizează pe Dragnea

2 Se făcuse sârma ghem știți voi unde? / Moldoveanca s-a operat de urgență la un spital privat / Atenție, n-a scris …

3 România jefuită / Cât a încasat Anca Alexandrescu de la KazMunayGas, kazahii pe care Ponta i-a iertat de 600 mil…

4 Date și amănunte care dau fiori...

5 Ciolaniada liberală / Guvernul Cîţu porneşte morişca nepotismului de stat