Şeful forţelor Aeriene Americane în Europa, în vizită la Ministerul Apărării Naţionale

Şeful forţelor Aeriene Americane în Europa, în vizită la Ministerul Apărării Naţionale

Comandantul Forţelor Aeriene Americane din Europa şi comandant al Comandamentului Aerian Aliat (COM AIRCOM), generalul James B. Hecker, s-a întâlnit, joi, cu ministrul Apărării Naţionale, Angel Tîlvăr, şi şeful Statului Major al Apărării, general Daniel Petrescu, în cadrul vizitei în România

Generalul James B. Hecker

"Activitatea a reprezentat o excelentă oportunitate de a discuta subiecte de interes comun în domeniul forţelor aeriene în context aliat şi de a dezvolta şi întări relaţiile de cooperare în cadrul parteneriatului strategic România-SUA", informează un comunicat al Ministerului Apărării Naţionale (MApN).

Vizita în România a generalului James B. Hecker a inclus întâlniri cu echipele de comandă şi militarii români din Baza 90 Transport Aerian "Comandor Aviator Gheorghe Bănciulescu" - Otopeni, Baza 57 Aeriană Mihail Kogălniceanu, Baza 86 Aeriană "Locotenent Aviator Gheorghe Mociorniţă" - Borcea şi Baza 71 Aeriană "General Emanoil Ionescu" - Câmpia Turzii, precum şi cu o delegaţie a Statului Major al Forţelor Aeriene condusă de generalul-locotenent Viorel Pană, şeful SMFA.

"Activităţile desfăşurate pe parcursul vizitei au contribuit la dezvoltarea şi consolidarea planurilor de cooperare militară între cele două structuri, asigurând reprezentarea la nivel înalt şi promovarea intereselor României în domeniu şi a constituit o oportunitate pentru detalierea posibilităţilor de cooperare pe linia desfăşurării misiunilor de Poliţie Aeriană (eAP), a misiunilor din cadrul activităţilor de Vigilenţă Aeriană Întărită (eVA), precum şi a exerciţiilor şi a evaluărilor", arată sursa citată.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Trăiește și cu amanta în casă și cu soția. Vrea să pară model pentru societate, dar el de fapt e cel mai mare escroc”

2 De citit...

3 Halep, dopată. Straniul caz al suplimentului contaminat. Nu a mai fost produs din 2018, dar a ajuns la Simona în 2022

4 S-a elucidat misterul tinerei moarte din Mamaia Nord. Este DJ Lalla, în vârstă de 34 de ani

5 Judecătorii și-au mărit ieri salariile, retroactiv. Statul va fi pus să plătească și dobânzi penalizatoare