Șeful forțelor de securitate ale Hamas a fost ucis împreună cu o parte din familia sa într-un atac aerian israelian

Șeful forțelor de securitate ale Hamas a fost ucis împreună cu o parte din familia sa într-un atac aerian israelian

Șeful forțelor de securitate ale Hamas, Jehad Mheisen, a fost ucis joi, 19 octombrie, împreună cu membrii familiei sale, într-un atac aerian israelian asupra casei lor, în timp ce Israelul își continuă bombardamentele asupra Fâșiei Gaza, devastată de război, pentru a „distruge" gruparea teroristă, potrivit Daily Mail Online .

Jehad Mheisen. FOTO Jerusalem Post

Anunțul uciderii lui Jehad Mheisen, un lider cheie în cadrul Hamas, în atacul aerian asupra locuinței sale din Gaza, a fost făcut de o agenție de presă afiliată Hamas

IDF a continuat să lovească sute de ținte din Fâșia Gaza, inclusiv puțuri de tuneluri și centre de comandă.

Israelul i-a acuzat pe liderii și luptătorii grupării Hamas că se adăpostesc în rândul populației civile, pe care o folosește ca scuturi umane, și a anunțat că îi atacă pe teroriști oriunde s-ar afla în Gaza.

Bombardamentele au lovit puncte din întreaga Fâșie Gaza, inclusiv părți din sudul țării, pe care Israelul le-a declarat „zone sigure", potrivit Daily Mail.

Israelul a început bombardamentele aeriene asupra fâșiei Gaza ca răspuns la atacul devastator surpriză al teroriștilor Hamas, în urma căruia au fost uciși 1.300 de oameni. Mii de case au fost distruse în Gaza și 3 785 de palestinieni au murit, inclusiv 1 524 de copii.

Amintim că Palestine Chronicle a anunțat joi că Jamila al-Shanti, membră a Consiliului Legislativ Palestinian și prima femeie din biroul politic al Hamas, a fost ucisă de Armata israeliană

Al-Shanti, în vârstă de 68 de ani, a fost una dintre fondatoarele mișcării femeilor din Hamas. A fost căsătorită cu Abdel Aziz al-Rantisi, fondator și lider al Hamas , pe care forțele aeriene israeliene l-au ucis cu o rachetă Hellfire în aprilie 2004.

Zeci de membri ai Hamas şi Jihadului Islamic ucişi

Liderul Hamas, Yahya Sinwar, a anunțat miercuri că aproape 80 membri ai Hamas şi Jihadului Islamic au fost ucişi în recentele atacuri aeriene ale Israelului în Fâşia Gaza.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?

5 Rusia susține că Kim Jong-un va fi asasinat