Șeful Gărzii de Mediu Ialomița, trimis în judecată de DNA

Șeful Gărzii de Mediu Ialomița, trimis în judecată de DNA

Cornel Vasile, comisar șef la Garda Națională de Mediu - Comisariatul Județean Ialomița, a fost trimis în judecată de procurorii DNA, pentru săvârșirea infracțiunii de efectuare de operațiuni financiare, ca acte de comerț, incompatibile cu funcția, atribuția sau însărcinarea pe care o îndeplinește o persoană.

Potrivit unui comunicat al DNA, în perioada februarie — iunie 2015, Cornel Vasile, concomitent cu exercitarea funcției de comisar șef la Garda Națională de Mediu, Comisariatul Județean Ialomița, a controlat, coordonat și condus, prin intermediul unor persoane, activitatea a două societăți comerciale, unde, de altfel, deținea și calitatea de asociat.

Astfel, Cornel Vasile a contactat ori, după caz, a fost contactat de partenerii de afaceri, a făcut plata salariilor angajaților și s-a interesat în mod constant de situația sumelor de bani ce trebuiau încasate și a restanțierilor.

De asemenea, Cornel Vasile a dispus efectuarea de plăți către furnizori, a aprobat reparația unui autoturism aparținând societăților administrate și achiziția de carburant, a solicitat și obținut prelungirea unui contract de leasing pentru un autoturism aparținând societăților.

Comportându-se ca un administrator de fapt, Cornel Vasile a dispus celor cei doi administratori de drept efectuarea demersurilor legale pentru recuperarea unor sume de bani neîncasate, a stabilit modul de acțiune al uneia dintre societăți la licitațiile la care urma să participe, și-a dat acordul pentru vânzarea unui utilaj aparținând celor două societăți și a solicitat și primit sume de bani din contabilitatea celor două societăți pentru repararea autoturismului personal.

În cauză, procurorii au beneficiat de sprijin de specialitate din partea Serviciului Român de Informații.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Ialomița. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Încă o dovadă a „corectitudinii” occidentale... Ți se face scârbă când citești așa ceva...

2 Sisteme de apărare aeriană din Crimeea ar fi fost lovite cu rachete ATACMS

3 O dezvăluire care dă de gândit / „Din păcate, nu am avut ocazia să-l cunosc pe Zelensky în persoană. Probabil că are alte lucruri de făcut”

4 Anumiți „grei” din intelligence beneficiază de o protecție specială, care îi face imuni?

5 Așa o fi, cum zice omul ăsta?