Şeful ITPF Oradea: Traficul de persoane - foarte redus după ce Ungaria şi-a închis frontierele

Şeful ITPF Oradea: Traficul de persoane - foarte redus după ce Ungaria şi-a închis frontierele

Traficul de persoane la frontiera cu Ungaria a înregistrat, marţi, o scădere foarte mare după ce autorităţile vecine au anunţat că au închis toate graniţele pentru circulaţia cetăţenilor străini, a declarat, pentru AGERPRES, şeful Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră (ITPF) Oradea, Marin Bondar.

"Da, ne-au trimis azi-noapte o informare, pentru noi, în care ne informează că Ungaria şi-a închis frontierele, pe o perioadă de 30 de zile, cu precizări privind traficul de călători, pe rutier, pe feroviar, transportul de marfă pe care nu-l afectează. E vorba de persoanele cetăţeni străini pe care nu-i lasă să intre în ţară, decât pe conaţionalii lor," a spus Marin Bondar.

Într-o scurtă notă semnată de şeful Căpităniei judeţene de poliţie Hajdu Bihar, împuternicit de frontieră pe sectorul 2 ungar, general Gyurosovics Jozsef, se arată că începând cu 17 martie, Ungaria îşi închide frontierele, având în vedere dispoziţiile Ordonanţei de guvern 46/2020.

"În ceea ce priveşte traficul de călători, cu mici excepţii, se permite intrarea în Ungaria numai cetăţenilor maghiari. Traficul de automarfare, cu mici restricţii, se derulează nestingherit", se precizează în adresa trimisă şefului ITPF Oradea.

În raza de acţiune a ITPF Oradea, autocamioanele cu marfă circulă doar prin punctele mari de trecere a frontierei pe la Borş, Nădlac şi Vărşand.

Întrebat despre tranzitul de persoane la frontieră, şeful ITPF Oradea a declarat că este foarte redus.

"Mai apare aşa, din când în când, câte o maşină care vine din Ungaria sau de prin Germania, Franţa sau Austria, care au mai rămas de ieri pe teritoriul ungar. Şi mai apare - dacă e una la jumătate de oră - câte o maşină din Ungaria, pentru că ei au blocat acum şi frontiera cu Austria. Nu mai circulă lumea şi e bine să înţeleagă că este necesar să se protejeze fiind o situaţie atât de dificilă", a mai menţionat Marin Bondar. AGERPRES/(A - autor: Eugenia Paşca, editor: Irina Poenaru, editor online: Irina Giurgiu)


Citește și:

populare
astăzi

1 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

2 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 Se întâmplă lucruri? / Se strânge robinetul?

5 „Au vrut ca o Ucraină epuizată, dar încă neînvinsă, să fie forțată să se așeze la masa negocierilor cu o Rusie epuizată, dar și neînvinsă”