Șeful ocupației ruse din Crimeea anunță lucrări de fortificare în peninsulă: „Ucrainenii nu au nicio șansă”

Șeful ocupației ruse din Crimeea anunță lucrări de fortificare în peninsulă: „Ucrainenii nu au nicio șansă”

Şeful administraţiei instalate de regimul de la Moscova în Crimeea, Serghei Aksionov, susține că Ucraina nu va putea cuceri peninsula de la Marea Neagră, anexată ilegal de Rusia în 2014, după lucrările de fortificare realizate recent acolo.

Corveta Naberejnîe Celni lângă portul din Sevastopol FOTO EPA-EFE

„Ei (ucrainenii, n. red.) înţeleg că nu au nicio şansă să cucerească Crimeea după măsurile care sunt luate din ordinul preşedintelui” Vladimir Putin, a spus Aksionov la postul de televiziune Krîm-24.

Reprezentantul ocupației ruse în Crimeea a făcut aluzie astfel la realizarea unor lucrări de fortificare în peninsulă.

„Desigur, nu putem da detalii. Singurul lucru pe care îl pot spune este că ordinele preşedintelui vor fi îndeplinite şi că locuitorii Crimeei pot fi siguri că peninsula are o apărare fiabilă”, a susţinut el într-un interviu publicat de ziarul „Izvestia”.

„Suntem, desigur, încrezători că fortificaţiile nu vor fi necesare. (...) După cum se spune, este mai bine să previi decât să vindeci”, a insistat el, citat de agenția de presă EFE, preluată de Agerpres .

Sâmbătă se împlinesc nouă ani de la anexarea ilegală a peninsulei Crimeea de către Rusia, aminteşte EFE.

La 18 martie 2014, Putin a semnat un act de „reunificare” a acestei peninsule ucrainene şi a oraşului-port Sevastopol cu Rusia în urma unui referendum ilegal și nerecunoscut de majoritatea comunităţii internaţionale. Anexarea a fost finalizată, după proceduri legale şi parlamentare expres, la 21 martie 2014, notează EFE.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

4 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria

5 Așa o fi? /