Şeful Pentagonului: „Bombardamentele neîncetate ale Rusiei amintesc de ororile Primului Război Mondial”

Şeful Pentagonului: „Bombardamentele neîncetate ale Rusiei amintesc de ororile Primului Război Mondial”

„Rusia continuă să bombardeze fără încetare, iar aceasta este o tactică crudă care aminteşte de ororile Primului Război Mondial”, a declarat Austin într-o conferinţă de presă care a urmat celei de-a patra reuniuni a Grupului de contact pentru apărarea Ucrainei, relatează Insider.

„Ucraina are nevoie de armament şi de muniţie pentru a rezista acestui baraj şi pentru a riposta la armele ruseşti care lansează aceste atacuri din interiorul teritoriului ucrainean”, a spus Austin.

Austin a anunţat miercuri că SUA vor trimite patru sisteme suplimentare de rachete de artilerie de înaltă mobilitate (HIMARS) ca parte a unui viitor pachet de ajutor militar pentru Ucraina. Şeful Pentagonului a declarat miercuri că cele 12 HIMARS pe care SUA le-au furnizat deja Ucrainei „au făcut o mare diferenţă pe câmpul de luptă”.

„Putin a supraestimat în mod constant abilităţile militare ale Rusiei. Şi a subestimat în mod constant puterea unui popor liber care luptă pentru a-şi apăra patria şi voinţa comunităţii internaţionale de a fi alături de el", a declarat Austin.

„Cer arme - arme care nu vor fi folosite pentru a purta un război pe pământul altcuiva, ci pentru a proteja casa cuiva şi dreptul de a-şi reface viaţa în acea casă", a declarat Zelenska, prima soţie a unui lider străin care se adresează Congresului, în remarcile sale de miercuri. „Cer sisteme de apărare aeriană pentru ca rachetele să nu ucidă copii”.

După ce nu a reuşit să cucerească Kievul în primele zile ale războiului, Rusia şi-a îndreptat atenţia către regiunea Donbas din est. Cu toate acestea, armata rusă a continuat să vizeze oraşele ucrainene din alte regiuni. Atacurile Rusiei s-au soldat frecvent cu victime civile.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Maneaua care a înnebunit planeta. Melodia este în centrul unei controverse uriaşe

2 Justiția din Ro a comis-o din nou! Asta e din aia jegoasă, făcută în nesimțire!

3 VIDEO Asta cu cei doi militari ucraineni de origine română, tată și fiu, o fi adevărată?

4 Așa o fi?

5 O dezvăluire care dă de gândit / „Din păcate, nu am avut ocazia să-l cunosc pe Zelensky în persoană. Probabil că are alte lucruri de făcut”